‘AKP ağır gündemi gizliyor’

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun Almanya gezisi programından çıkarılan HDP’li Yiğitalp, “Bu kadar ağır bir gündem varken ve bunların tartışılması gerekirken; HDP’yi kriminalize ederek bütün bunları gizlemek istiyorlar” diye konuştu

Yayınlanma: 23.11.2017 - 23:24
Abone Ol google-news

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu’nun “terörist cenazesine katıldığı“ gerekçesiyle komisyon üyesi HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp’e istifa çağrısı yapmasının ardından komisyonun dün başlayan Almanya gezisi programında HDP’li Yiğitalp çıkarıldı. Yiğitalp, komisyonda bulunup bulunmamasına Yeneroğlu’nu ilgilendirmediğine işaret ederek, “Bu kadar ağır bir gündem varken ve bunların tartışılması gerekirken; HDP’yi kriminalize ederek bütün bunları gizlemek istiyorlar” diye konuştu.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, komisyon üyesi HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp’in katıldığı bir cenaze nedeniyle komisyondan istifa etmesi gerektiğini savunmuştu. Yeneroğlu, “Yiğitalp, komisyonumuzun üyeliğine yakışmayacak bir harekette bulunmuştur. Dolayısıyla İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak Sibel Yiğitalp’in terör örgütü propagandasını komisyona taşımasına fırsat vermeyeceğiz. Dolayısıyla kendisinin istifa etmesini ve komisyonun çalışmalarına gölge düşürmemesini kendilerinden beklemekteyiz” açıklamasında bulunmuştu.

Ziyaretten çıkarıldı

Komisyon Başkanı Yeneroğlu’nun bu çıkışının ardından İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun dün başlayan Almanya gezisi programında yer alması beklenen HDP’li Yiğitalp son anda çıkarıldı. Geziyi gerçekleştirecek komisyon heyetinden çıkarılan Yiğitalp, kendisi için Almanya ziyaretine katılıp katılmamanın önemli olmadığını dile getirdi.

Türkiye’de son dönemde çok ağır bir insan hakları gündemi olduğuna işaret eden Yiğitalp, şunları dile getirdi:

“İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu insan hakları ihlallerini önlemek için oluşturulmuş bir komisyon. Bu komisyonun asli görevi ihlallerin önüne geçmek. Fakat şu an Türkiye’de kadın cinayetleri sorunu var, iş cinayetleri sorunu var, mülteci sorunu var, KHK mağdurları var, cezaevlerinde ciddi sorunlar var. Bu kadar ağır bir gündem varken ve bunların tartışılması gerekirken; cenazeye gitmeyi kriminalize ederek bütün bunları gizlemek istiyorlar.” Yiğitalp; AKP’li Yeneroğlu’nun komisyonun başkanı olmasının kendisinin bir tercihi olmadığı gibi, kendisinin de komisyon üyesi olmasının Yeneroğlu’nun bir tercihi olamayacağını belirterek, “Benim orada olmam ya da kendisinin orada olması başkasının talebi üzerine değildir. Farklı siyasi partilerde siyaset yapıyoruz. Farklılıklarımızla siyaset yapacağız. Cenazelerin mezarlıktan çıkarıldığı bir ortamdayız. Tartışılması gereken bence bu olmalı” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler