Bahçeli'nin 'tercihli ittifak' önerisine AKP'den yanıt: Oturulur, konuşulur

"Bireyler dolambaçlı prosedürlerden hoşlanmazlar. Bir formülasyon öneriyor sayın genel başkan. Fazla prosedür içermeyen bir şekilde kullanmak ister seçmen. Bunlar oturulur konuşulur."

Yayınlanma: 27.11.2017 - 12:21
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Habertürk TV Ankara Haber Müdürü Sibel Erdem'in sorularını yanıtladı.

 Yazıcı'nın açıklamalarından satır başları:

Akla mantığa sığmayan isnatlarda bulundu. Geçen hafta bir Cumhurbaşkanımızla alakalı, densizce beyanlarda bulundu. İkincisi de kadına şiddeti geçim sıkıntısı. Edep dışı, ahlak dışı söylemler. CHP camiası önemli bir camiadır. Bir kişinin bu söylemi kabul edilebilir değildir. Edepsizce, aymazca beyanlar, elbette ki yargı önünde bunun hesabını verecektir.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN AVUKATLARI CEZA KOVUŞTURMASI İÇİN GEREKENİ YAPACAK"

Bu söylem suç isnadı içermesi durumundan ceza yargısına da konu olabilecek bir fiil. Cumhurbaşkanımızın avukatları ceza kovuşturması için gerekeni yapacak.

Salı günkü konuşmalarını irdeleyin. Hiçbir proje önerisi yoktur. Ayağı yere basmayan, bir takım mahfillerin sözcülüğüne soyunmuş bir adam konumunda. Türkiye düşmanları, hükümetimizin faaliyetlerini önemsemeyen, Türkiye'nin ilerlemesini riskli gören çevrelerin dile getirdikleri söylemlerin sözcülüğüne soyunmuş bir durumda. Muhalefet partisi genel başkanı bu tür bir söylemi nasıl gerçekleştirir.

Bunlar konuşulacak, müzakere edilecek konular. Bizim mevzuatımızda siyasi partilerin ittifakına imkan sağlayan pratikler var. En geniş kapsamlı olanı 1991'de yaşanan MHP de yer aldı. Mevcut mevzuatımız partilerin tüzel kişiliklerini bir yere bırakarak bir tanesinin logosu ve listesi altında yer almak suretiyle ittifaka imkan veriyor. Bu daha somutlaştırılabilir mi? Bu tartışılır, konuşulur. Bir düzenleme yapılabilir ama bizim yaptığımız uyum yasaları kapsamında şu ana kadar böyle bir konu gündeme gelmedi.

BAHÇELİ'NİN TERCİHLİ İTTİFAK ÖNERİSİ

Seçme hakkı önemli. Kişiye bağlı en temel siyasal hakların başında geliyor. Bireyler dolambaçlı prosedürlerden hoşlanmazlar. Bir formülasyon öneriyor sayın genel başkan. Fazla prosedür içermeyen bir şekilde kullanmak ister seçmen. Bunlar oturulur konuşulur. Bu düzenlemeler olabilir ama seçmenin kafa karışıklığına yol açacak, seçme hakkını zorlaştıracak prosedürlerden uzak durmak gerekir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler