Bahçeli'den Bülent Arınç'a çok sert sözler: Pensilvanya'ya köle olmuştur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bülent Arınç'ın "Benim MHP'nin anladığı anlamda milliyetçiliğe itirazım var" sözlerine sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Niye rahatsızlar, çünkü kimliksizliğin esiri olmuşlar. PKK'ya evet diyenler, İmralı canisiyle aynı çuvala girenler elbette bize itiraz edeceklerdir. Bizim Pensilvanya yetiştirmelerinden duyacak bir şeyimiz yoktur" diye konuştu.

Yayınlanma: 28.11.2017 - 10:34
Abone Ol google-news
<video:875167>

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, isim vermeden AKP'nin MHP'ye yakınlaşmasına itiraz eden eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın sözlerine yanıt verdi. Bahçeli özetle şöyle konuştu:

"BİR KISIM SİYASİ MEVTA..."

Bazıları tıpkı karaçalı gibi araya girmek, dedikodu çarkı çevirmek için zannedersiniz özellikle çalışıyorlar. Bir kısım siyasi mevtanın MHP'ye marazı varmış. Bunlar gelsinler de dertlerini külahıma anlatsınlar. Bunların ipiyle suya inilmez. Her defasında akıllarını başlarına almalarını söylüyoruz, ne çare. Bana mısın demiyorlar. Köksüzlüğün pençesindeler, kimliksizliğin esiri olmuşlar.

Birlik ve beraberlik yara almış olsa, emperyalizm hakimiyet kursa, milli ve yerli ne varsa tökezleyip yere düşse bu kripto niyetler alkışlayacaktır.

İmralı canisine hürmet edenler, FETÖ ile aynı çuvala girenler elbette bize itiraz edecekler, rezilliklerinin altında ezileceklerdir.

Unutmayınız ki iki yüzlünün dilinde kalbinde kahredici fesat gizlidir. MHP'nin milliyetçiliğine itiraz edenlere, yaşlı gözleriyle kum torbasına dönenlere tavsiyem, önce edep, önce adap, önce adamlık öğrenin.

Bir gün camide safa girip, diğer gün kilisede mum yakanlar bizi anlayamaz. Dengesi kaybolanların, korkuyla ürperenlerin dili laçkaya dönermiş. Bizim Pensilvanya yetiştirmelerinden, FETÖ'cu yurtsuzlardan duyacağımız yoktur.

"PENSİLVANYA'YA KÖLE OLMUŞ YOZLAŞMA HAYRANLARI"

Türk milliyetçiliğine itiraz edenler, hakaretten geçinenler unutmayınız ki ya Kandil ya Pensilvanya'ya da İmralı'ya köle olmuş, yıkım yozlaşma hayranlarıdır. Hiçbir parti birbirine benzemek zorunda değildir, bu doğru da değildir. Her partinin her fikrin kendine özgü bir alanı vardır. Ancak vatan savunmasında millet mücadelesinde milli olmak konusunda ortak zemin, aynı şuur birdir. Ve şu anda bu durum hamdolsun Türkiye'de vasat bulmuştur.

NE OLMUŞTU?

Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk TV'de ekrana gelen Kübra Par'ın hazırlayıp sunduğu 'Açık ve Net' programına konuk olmuş, "AK Parti MHP'lileşmemeli. Benim MHP'nin anladığı anlamda milliyetçiliğe itirazım var" demişti.

"PYD KONGREYE KATILACAKSA, SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDEN BAHSETMENİN ANLAMI OLMAYACAKTIR"

Bahçeli şöyle devam etti: 

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan, Soçi’de bir araya gelmişlerdir. Bu yıl içinde 8 defa görüşmüşlerdir. Garantör ülkeler şu ana kadar kazasız belasız eşgüdüm halinde çalışmışlardır. Bu durum ümit ve memnuniyet vericidir. Türkiye, İran ve Rusya’nın IŞİD Nusra cephesi ve BM tarafından tanımlanan tüm terör örgütlerinin yenilgiye uğratılmasına yönelik işbirliğini sürdürecek olmaları önemli bir kazanımdır.

Eğer PYD’nin bahsi geçen kongreye katılım halinde Suriye’nin bağımsızlığından bahsetmek anlam ve muhtevasını kaybedecektir. PYD demek PKK demektir. PKK demek düşman demek, bebeklere kurşun sıkan, masumlara bomba fırlatan, hainliği meslek edinmiş şerefsizlik demektir. Türkiye Soçi ruhuna saygılıdır. Soçi’den çıkan sonuç sadece Suriye’yi değil, Türkiye ve bölge ülkeleri birinci derece etkileyecektir. Rusya’nın PYD ile arasına mesafe koyması temennimiz ve arzumuzdur.

Soçi’de süreç bu şekilde işliyorken, Türkiye ile ABD arasında bir telefon diplomasisi yaşanmıştır. ABD Başkanı Trump, cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aramıştır. Sanki nedamet getirir gibi değerlendirme yaparak, Ortadoğu’da kaybedilen hayatlardan ve 6 trilyon dolarlık hatanın varlığından memnuniyetsiz olduğunu ilan etmişti. En azından bu sözleri gecikmiş bir vicdan muhasebesi şeklinde yorumladığımızı söylemek isterim. Biz dostlukla gelene hoş geldin, düşmanlıkla gelene ise hoşt demekten gocunmayız.

"ZARRAB TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKARILMALIDIR" - VİDEO
<video:875193>

Aynı zamanda Türk vatandaşı olan İran kökenli karanlık bir şahıs üzerinden Türkiye yargılanmak istenmektedir. Yargılama hukuki olmaktan çıkmış siyasileşmiştir. Zarrab denilen şarlatan ABD’nin kendi kanunlarına göre bir suç işlediyse yargılansın ve hak ettiği cezaya çarptırılsın. Buna kim itiraz edebilir? Türkiye’de işlenen bir suç varsa bunun hesabının sorulacağı yer de Türk yargısıdır. Bu kirli şahıs, bu suçlar için Türkiye’ye iade edilmeli, ABD elindeki belgeleri Türkiye’ye vermelidir. Cezası verildikten sonra Türk vatandaşlığından çıkarılmalıdır.





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon