Hükümetten Kılıçdaroğlu'na '30 milyar dolar' yanıtı: Yoldan Suriyeliler geçmiyor mu?

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Suriyeler için nasıl 30 milyar dolar harcadınız?" sorusuna yanıt verdi.

Yayınlanma: 29.11.2017 - 14:46
Abone Ol google-news

Katıldığı bir televizyon progrmında konuşan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Suriyeler için nasıl 30 milyar dolar harcadınız?" sorusuna yanıt verdi.

"YOLDAN SURİYELİLER GEÇMİYOR MU?"

Bakan Akdağ, Türkiye'de şu an 3 milyon 266 bin Suriyeli mülteci olduğunu kaydetti. Suriyelilerin Türkiye'ye 7 yıl önce gelmeye başladığını belirten Akdağ, avrupa ülkelerin 'bir mülteci için günlük 40 euro harcıyoruz' dediğini hatırlattı. Devletin 2017 rakamlarıyla bir vatandaşı için bütçeden 6 bin 102 lira harcadığını iler süren Akdağ, "Bunun içinde eğitime, sağlığa, yola giden harcamalar var. Yoldan Suriyeliler geçmiyor mu" diye sordu. Bütçeden 21 milyarın üzerinde para harcandığını söyleyen Akdağ ayrıca Kızılay'ın, belediyelerin, çeşitli sivil toplum örgütlerinin ve bireylerin tek tek yaptıkları harcamalarda olduğunu söyledi. "Harcanan para 30 milyar doları rahatlıkla geçiyor" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler