Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Yurtdışına giden tek kuruş yok, dava açacağım

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısında açıkladığı belgelere ilişkin konuştu. Erdoğan, "İddia edildiği gibi yurtdışına giden tek kuruş yok" dedi, Kılıçdaroğlu'na belgeleri savcılıkla paylaşması çağrısında bulundu. Erdoğan, ayrıca belgelerde ismi geçen yakınlarının ve kendisinin Kılıçdaroğlu'na dava açacağını söyledi.

Yayınlanma: 29.11.2017 - 15:53
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün partisinin grup toplantısında, yakınlarının İrlanda Denizi'nde, Britanya Adaları'nın coğrafi merkezinde kraliyete bağımlı Man Adası'nda 1 sterlin sermaye ile kurulan şirkete para transferleri yaptığını öne sürerek gösterdiği belgeler için konuştu.

Kılıçdaroğlu'nu yalan söylemekle suçlayan Erdoğan, "İddia edildiği gibi yurtdışına giden tek kuruş yok, gelen para var" dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na belgeleri savcılıkla paylaşması çağrısında bulunarak, "Onları sallamayı bırak. Suçlu varsa ortada git savcılığa teslim et" dedi. Erdoğan, ayrıca belgelerde ismi geçen yakınlarının ve kendisinin Kılıçdaroğlu'na dava açacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu belgeleriyle açıkladı: Man Adasına 20 günde 15 milyon dolar                 

Sıtkı Ayan kimdir?                 

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

2.5 milyar dolar borçla İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ni devraldık. Hem borçları bitirdik, hem İstanbul'daki çöp dağlarını temizledik. İstanbul'un içme suyu sorununu büyük ölçüde hallettik. Sadece kendi sınırlarımızda kalmadık, KKTC'ye de su götürdük.

Artık en büyük, en iddialı projeleri bile kendi müteahhitlerimiz, kendi işçilerimizle yapabiliyoruz.
Artık evinden yarım saate havalimanına gidiyorsun. Ülkemin en ücra köşesine 1 saat 20 dakikada 1 saat 40 dakikada ulaşma imkanına kavuştuk. Batı da ne varsa doğu da o var kuzeyde ne varsa güney de o var Türkiye'yi bu hale getirdik. Eskiden baraj gibi büyük alt yapı projeleri yabancı firmalar yabancı mütahitler yapardı. Çünkü ülkemizin bu konudaki birikimi çok sınırlıydı. Biz alt yapı yatırımlarımızda yerli ve milli bir anlayışı öne çıkardık anladın mı Kemal?

"ÇEVRECİLİKTE BİZLE KİMSE YARIŞAMAZ"

Çevrecilikte bizle kimse yarışamaz. Yok Greenpeaceciymiş, yok şucuymuş, bucuymuş... Geçiniz.
Çıkıp öğretmenlere şu kadar maaş verseniz diye konuşyorlar. Bizim öğretmenlere verdiğimiz parayı kim verdi? Kılıçdaroğlu akşam başka, sabah başka. Hayatı yalan. Kılıçdaroğlu, acaba o genel müdürlük döneminde bir dikili ağacın var mıydı? Biz göreve geldiğimizde Türkiye'nin IMF'ye 23.5 dolar borcu vardı. 2013'te borç bitti. Bundan haberin var mı Kılıçdaroğlu?

ERDOĞAN KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLADIĞI BELGELER HAKKINDA KONUŞTU

Kılıçdaroğlu'nun dün partisin grup toplantısında açıkladığı belgelere yanıt veren Erdoğan şunları söyledi:

Ben milletimin karşısına bu tür konularda çıkmaya utanıyorum. Ama bunlarda utanma yok.

Bu zat geçtiğimiz hafta çıktı. Cumhurbaşkanı ve ailesi yurtdışındaki bankalara milyonlarca para aktardağını iddia etti.

Dün bir tomar kağıdı salladı. Tabi dekont dediği kağıtları savcılığa vermedi. Bu kağıtların ne olduğunu bir kendisi, bir de onu eline tutuşturanlar biliyor. Elinde belge olmadan ilk yalan söyleyişi değil.

Kendisine açık ve net ispat et ben bu görevi bırakacağım dedim. İspat yok. Tekrar ediyorum. Ispat et. Cumhurbaşkanlığını bırakacağım.

Bir televizyon kanalında 'Erdoğan'ın Baykal'ın kasedini izlediğini gördüm' dedi. Kendisini ispata davet ettiğimde sessiz kaldı.

Bir ara altın klozet iddialarına kadar aylarca bir sürü yalanı diline pelesenk etti. Doğru olmadığı ortaya çıktı ama özür bile dilemedi. Sıkıyorsa gel bak.

"SAVCILIĞA YA DA MEDYAYA TESLİM ET"

Dün belge olduğu öne sürülen kağıtların savcılığa verilmesi, en azından medyaya verilmesi çağrısında bulunuldu. Buradan aynı çağrıyı tekrarlıyorum. Onları sallamayı bırak. Suçlu varsa ortada teslim et. Bu zamana kadar salladığı her kağıt ya yalan ya da sahte çıktı.

Eski özel kalem müdürüm olarak söylediği o şahıs benim özel kalem müdürüm bile değil. Mustafa Gündoğan ne zaman benim özel kalem müdürüm olmuş, çık bunu ispat et. İddia edildiği gibi yurtdışına giden tek kuruş yok.

CHP'li Tezcan: Savcılığa neden gidelim? Bu işin savcısı millettir                 

SURİYELİLERE 30 MİLYAR DOLAR HARCANDI İDDİASI

Bu zat Suriyelilere harcanan 30 milyar doları soruyor. Gezi olaylarında ortaya çıkan zararın, 15 Temmuz'da ortaya çıkan zararın hesabını sorduğunu duymadım. Kafayı Suriyelilere harcanan paraya takmış. Türkiye Suriyeliler için harcanan 30 milyar dolar AFAD, Maliye Bakanlığı, TÜİK gibi kurumların rakamlarında mevcut.

"BU ZATA DAVA AÇACAĞIM"

İsmi geçen 5 kişi en üst düzeyden zaten davalarını açıp bu adamı yakasından düşüreceklerdir. Yargıda bu hak aranacaktır.  Ben de buna yeniden dava açacağım.

Binali Yıldırım'dan Kılıçdaroğku'na belge yanıtı                 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler