Bekir Bozdağ'dan Ataşehir ve KHK açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ataşehir Belediye Başkanı'nın görevden alınmasına ilişkin iddialarına sert tepki gösterdi. Bozdağ, yeni bir KHK’nin de yayınlanacağına dikkat çekerek, "Muhtevasıyla ilgili bir açıklama yapmayı doğru görmem. KHK’ların hepsi önemli. Bu da diğerleri gibi önemli bir KHK. İnşallah yakında yayınlanacak" diye konuştu.

Yayınlanma: 10.12.2017 - 17:28
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alınmasına ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarını değerlendiren Bozdağ, “Bu misilleme, susturma veya bize fatura kesme gibi cümleler, esasında yürüyen bir soruşturmayı itibarsızlaştırmak için kullanılan argümanlardan başka bir şey değil” dedi.

Kılıçdaroğlu: Rıza'nın önüne yatanlar bize hesap sormaya kalkıyor

 Bozdağ, “Göreve geldiği günden beri FETÖ’yle el ele her türlü iftiranın, kumpasın içinde. Çok net gözüküyor. Peki niye 2011-2016 yıllarında yapılmamış da 2017’nin bugüne kadar gelen sürecinde yapılmamış da şimdi yapılıyor. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman da başkandı. Yani bir suç isnadına ilişkin elinde eğer soruşturma makamlarının bir veri olursa onun üzerine elbette gider” ifadelerini kullandı.

 Soruşturmanın muhtevasına girmek istemediğini belirten Bozdağ, “Niye girmem? Yürüyen bir soruşturma var. Yürüyün bir soruşturma olduğu için de İlgezdi veya diğer herhangi birisinin aleyhine, lehine sonuç doğuracak bir açıklama yapmayı doğru görmem. İşin doğrusu, yargının kendi usül kuralları içerisinde işlemesine fırsat vermektir. İçişleri Bakanlığı, görevden alma yetkisi Anayasamızda da var, yasalarımızda da var. İçişleri Bakanlığı, bu yetkisi çerçevesinde tasarrufta bulunmuştur. Yani yetki, Anayasa ve yasaya uygun olarak kullanılmıştır. Bundan sonrası yargının takdirine olan bir husustur” açıklamasını yaptı.

Bozdağ, yeni bir KHK’nin de  yayınlanacağına dikkat çekerek, konuya ilişkin şunları söyledi:

 "Muhtevasıyla ilgili bir açıklama yapmayı doğru görmem. KHK’ların hepsi önemli. Bu da diğerleri gibi önemli bir KHK. İnşallah yakında yayınlanacak."

 Taşeron düzenlemesi

Bozdağ, taşeronla ilgili düzenleme konusundaki bir soru üzerine ise, “Şu anda yapılan taslak çalışmaya göre merkezi yönetimde genel ve özel bütçe kapsamında olan idareler ile denetleyici ve düzenleyici kurumlar da çalışanlar bunlar sürekli kadroya alınıyorlar. Yani kadrolu işçi durumuna geçiyorlar. Ayrıca özel idare ve belediyelerde çalışanlar ise yerel yönetimler diyelim özel idarelerin ve belediyelerin bünyesinde kurulacak iktisadi teşekküller bünyesinde çalıştırılacaklar. Dolayısıyla onlar da onun bünyesi içerisinde bir kadrolu çalışma imkanı elde etmiş olacaklar. Bu yaklaşık 950 bin kişiye tekabül ediyor. Ayrıca mevsimlik işçiler var şu anda. 5 ay 29 gün çalışıyorlar. Bu mevsimlik işçilerin 9 aya kadar çalışmasına imkan getiriyor. Bu büyük bir iyileştirme onlar için. Bir de 4C’li olarak bildiğimiz çalışanlarımız var. 4C’li olarak çalışanlarımızın tamamı da 4B’ye alınıyor ve 4C’li çalışmaya son verilmiş oluyor. Bu demin de ifade ettiğim gibi yaklaşık 950 bin kişiyi ilgilendiriyor. 4 Aralık’ta çalışan herkesi kapsıyor bu. 4 Aralık itibarıyla çalışan, açıklandığı gün çalışan herkesi kapsıyor. İzinde varsa izindekini de, askerde varsa askerdekini de kapsadığı gibi, eğitim şartına bakılmayacak, yaş şartına bakılmayacak asıl iş yardımcı iş ayrımına bakılmayacak. 4 Aralık günü işte olan herkes daha sonra çıkarılmış olması bile bunu değiştirmiyor, 4 Aralık günü işte olan herkes bundan yararlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde taşeron da ve alt işveren de çalışan işçiler de bundan yararlanacak. Onlar da daimi işçi kadrosuna geçmiş olacak” cevabını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler