İşte İhsanoğlu'nun Anıtkabir mesajı

MHP ve CHP’nin 163 milletvekilinin imzasıyla 12. cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, bugün saat 10:30'da Anıtkabir ziyareti ile güne başladı. İhsanoğlu Anıtkabir defterini imzaladı.

Yayınlanma: 30.06.2014 - 09:15
Abone Ol google-news
CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bugün Anıtkabir ziyareti ile güne başladı.

 
 
Milletvekilleri ve partililerle Anıtkabir'gelen İhsanoğlu, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.
 
İhsanoğlu Anıtkabir özel defterine şunları yazdı: Cumhuriyetimizin kurucusu ve İstiklal mücadelemizin kahramanı aziz Atatürk, Gencinden yaşlısına hepimize emanet ettiğin Cumhuriyetimiz, bu aralar Reisicumhurun halk tarafından seçimi ile yeni bir evreye erişmiş bulunmaktadır. Bu kutlu, bu ulvi vazifeye talip olduğum şu anda Cumhuriyetin değerlerinin takipçisi ve geliştiricisi olacağımı Türk milletine duyuru ederim. Ülkemiz işaret ettiğin "Yurtta sulh, cihanda sulh" ülküsüne her zamankinden henüz fazla sarılma ihtiyacı hissetmektedir. Sosyal sulhun ve huzurun temin edilip korunması, ülkemizin refah düzeyinin yükseltilmesinde kilit bir rol oynayacak; halkımızın mutluluğu bölgemiz ve dünyamız için de bir örnek teşkil edecektir. Temelinde global hukuk değerlerinin, sütunlarında bağımsız yasama yürütme ve yargı kuvvetlerinin, çatısında insan hak ve hürriyetlerinin yer aldığı Türkiye Cumhuriyeti cepheleşen dünyada huzuru, haysiyeti ve istikrarı ile sonsuza kadar payidar kalacaktır. Bizlere düşen, gelecek nesillerimizin mutluluğunu bugünden kuruluş edecek ihtiyaç duyulan adımları atmak, çatışmadan ve çözümsüzlükten uzak duran ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşımaktır.
 
Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, saat 14.00’de Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), 15.00’te Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve 16.00’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) ziyaret edecek. İhsanoğlu, 1 Temmuz Salı günü de memleketi Yozgat’a gidecek.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler