Savcılık soruşturmasına CHP'den tepki: Torba fezleke

CHP'li Yarkadaş "AKP'nin başvurusunu incelemeden soruşturma başlatan savcılık, partimizin yöneticileri için 'torba fezleke' düzenledi. Yargımızın hali işte bu..." dedi.

Yayınlanma: 12.12.2017 - 14:15
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Ankara Cumhuriyet Başsavclığı'nın başlattığı soruşturmanın "özensiz" bir şekilde yürütülmesine tepki gösterdi. CHP'li vekil, "Bildiride imzası olmayanlar da soruşturmaya dahil edildi" dedi.

CHP'nin tüm yöneticilerine soruşturma

AKP'li vekilden Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu: Evi ve CHP Genel Merkezinde arama yapılsın

 "TORBA FEZLEKE"

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP Parti Meclisi üyelerinin hazırladığı bildiriye açtığı soruşturmada bir hukuk skandalının daha yaşandığı ortaya çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 6 Aralık 2016'da CHP PM üyelerinin hazırladığı bildiriye açılan soruşturmada, PM üyesi olmayan parti yöneticilerinin de ifadeye çağırıldığını açıkladı.

 Konuyu sosyal medya hesabından duyuran Yarkadaş, "Olmayan bir suça soruşturma açıyor, onu da çorbaya çeviriyorlar" dedi.

 Yarkadaş, şunları dile getirdi:

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP'nin başvurusu üzerine, CHP Parti Meclisi'nin yaptığı açıklama hakkında bir soruşturma başlattı. Ancak görülüyor ki; Başsavcılık, CHP PM üyeleri hakkında yapılan suç duyurusuna ilişkin soruşturmada hızını alamamış.

 Nasıl mı?

 Başsavcılık, soruşturmayı adeta çorbaya çevirmiş. PM Üyesi olmayan CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de soruşturmaya dahil edilmiş

 CHP YDK üyeleri, Parti Meclisi Üyesi değil. Açıklanan bildiride imzaları da yok. PM ile tek ilgileri, kurultayda aynı gün seçilmiş olmaları..."

 "İNCELEME BİLE YAPILMAMIŞ''

 CHP'li vekil, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Belli ki; savcılık AKP'nin yaptığı başvuru üzerine, listeyi inceleme gereği bile duymadan soruşturmaya hız vermiş. İşte yargımızın hali..

 Az önce CHP YDK Üyesi Avukat Turan Aydoğan'la açılan soruşturma üzerine konuştum. Ki; kendisi benim de avukatımdır. Avukat Aydoğan ifadeye çağırılması üzerine espri yaptı: “Savcılıkta siyasi öngörü var. 4 Şubat'taki kurultayda PM üyesi seçilebileceğimi düşünerek, işi sıkı tutuyor şimdiden fezleke hazırlıyor.''

 Av. Aydoğan'ın sözleri, ağlanacak halimize güldürüyor... Ortada bir suç yokken fezleke hazırlanıyor. Ve bu 'torba fezleke'ye dönüşüyor. Türkiye, torba kanundan sonra 'torba fezleke'ye de tanık oluyor."

 "BU MADDE İPTAL EDİLMELİ''

 CHP PM ve YDK üyelerinin Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesi gereğince ''Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla ifadeye çağırıldığını belirten Yarkadaş, "Partili cumhurbaşkanlığı makamıyla birlikte, bu maddenin iptal edilmesi gerekiyor" ifadesini de kullandı.

 TCK 299'un örneğinin dünyada olmadığını belirten Yarkadaş, "Arkadaşlarımız AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiriyor, Cumhurbaşkanı'na hakaretten yargılanıyor. Böyle bir uygulamanın dünyada eşi benzeri yok" dedi. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler