İYİ Parti'nin ittifak önerisine Saadet Partisi'nden yanıt geldi

İYİ Parti yöneticisi Nuri Okutan'ın "cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci turda en fazla oyu alan muhalif adayın etrafında birleşilmesi" çağrısına Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan yanıt geldi.

Yayınlanma: 15.12.2017 - 15:42
Abone Ol google-news

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Nuri Okutan; Türkiye Sosyal, Ekonomik ve Siyasal Araştırmalar Vakfı'nca İstanbul'da düzenlenen "Ortardoğu Konferansı"na katıldı. Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu ve Okutan burada birer konuşma yaptı.

İYİ Parti Cumhurbaşkanlığı seçimi için ittifak teklifinde bulundu

Programın ardından Temel Karamollaoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Bugün bir 'Hayır' bloğu oluşuyor diyebilir miyiz?" şeklindeki soruya Karamollaoğlu, "Yok demeyiz inşallah. Ben bunu blok diye nitelendirmenin karşısındayım. Türkiye kafi miktarda bloklaştı. Biz bunu bloklaşma diye değil de; Türkiye'nin melelerini birlikte mütala edebileceğimiz bir platform oluşuyor, bu güzel bir şey. Bunun içinde ümit ederdik ki AK Parti de bulunsun. Aslında Türkiye'de çok farklı kanaatlere ve fikirlere sahip olan, sadece siyasi partiler değil, düşünce kuruluşları da bir araya gelsin. Meseleleri birlikte mütalaa edelim. Elbette farklılıklarımız olacak, birbirimizi ikna edemeyeceğimiz konular olacak. Bunu tabii karşılamak lazım. Biz farklılıklarımızı değil, ittifak ettiğimiz konuları gündeme getirerek çözüm arayalım. Farklılıklarımız sürekli olarak gündeme getirilirse buradan müspet bir şey çıkmaz. İttifak ettiğimiz konuları bir defa bağlayalım ondan sonra da farklılıklarımızı görüşürüz" diye cevapladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler