Grup Yorum'un tutuklu üyesi: Hâlâ pantolonum yok

Tutuklu Grup Yorum üyeleri, cezaevinde 6 aydır aynı kıyafeti giyiyor.

Yayınlanma: 16.12.2017 - 20:15
Abone Ol google-news

Grup Yorum üyesi 11 müzisyen, “silahlı terör örgütüne üye olma” ve “görevi yaptırmamak için direnme” iddiasıyla 6 ayı aşkın süredir tutuklu. Haklarında 6 aydan 16 yıla kadar hapis cezası istenen müzisyenler, cezaevinde aylardır aynı kıyafetleri giyiyor.

Özgür Zafer Gültekin, Türkiye vatandaşı olmadığı için ailesiyle görüşmede zorluk yaşıyor. Bergün Varan ise uzun süredir aynı pantolonu giydiğini, yırtılmak üzere olduğunu söylüyor.

Grup Yorum, tutuklu üyelerinden gelen faksları paylaştı. Bergün Varan, blok flütünü isteyerek, “Hâlâ pantolonum yok. Bana gönderdiğin eşyaları hâlâ alamadım. Tutuklandığımdan beri sadece bir pantolonum var. Gönderdiğiniz siyah eşofman, polar ve kazağı almadılar. Ayakkabım da yok” diye yazdı.

Betül Varan da ihtiyaçlarını şöyle sıraladı: “Yolladığınız eşyaları daha alamadık. Betül’ün ihtiyaçları bir kazak, 38 numara bot, mont, atlet, kışlık gömlek, iki uzun kollu tişört. Bahar’ın ihtiyaçları 38 numara bot, mont, atlet, bir kazak, kemer.”

Bahar Kurt ise “Buraya kapşonlu almıyorlar. Fakat tüm hırka ve eşofmanları göndermişsiniz. Bunlardan bir kısmının kapşonunu kestirip alacağız, ihtiyacımız olduğu için. Açık mavi poları da alamadık. Mavi, lacivert, haki yeşil alınmıyor. Şişme mont, kaban da alınmıyor” dedi.

Sultan Gökçek de şöyle yazdı: “Normalde kıyafetlerim az da olsa vardı. Fakat İstanbul’a getirilirken (gözaltı süreci) poşetimi almadılar. Yani bütün eşyalarım Karabük emniyetinde kaldı.”

Seher Adıgüzel ise “Gönderdiğiniz pantolon rengi nedeniyle alınmadı. Hızlıca sıcak şeyler istiyorum” dedi.

‘Tek tip dayatılıyor’

Grup Yorum’dan yapılan yazılı açıklamada ise “AKP hükümeti, birkaç ay önce gündeme getirdiği hapishanelerde tek tip kıyafet dayatması devrimci tutsakların, ailelerinin, halkın direnişi ve tepkisi ile karşılaşınca bu sefer kıyafetlerde çeşitli kısıtlamalara giderek uygulamayı bu şekilde gerçekleştirmeye çalışmaya başladı. Tek tip dayatmasından önce hapishaneye girmesi yasak olan üç renk varken şimdi birçok renge yasak getirildi. Lacivert, haki yeşil, mavi, siyah, beyaz renkler yasak. Kapşonlu hırka veya mont alınmıyor, şişme mont ve kaşe kabanlar da alınmıyor. Gönderdiğimiz mektuplar, kitaplar verilmiyor. Bunun adı işkencedir” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler