CHP'li Özel'den Soylu'ya: Ya cevap ver ya istifa et!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanlığı bütçesinin önceki günkü görüşmeleri sırasında Bakan Süleyman Soylu’ya sorduğu soruların hiçbirine yanıt alamadığını belirterek, Soylu’ya, “Gensoru gününe kadar ya bunlara cevap ver ya da istifa et” dedi.

Yayınlanma: 18.12.2017 - 06:00
Abone Ol google-news

CHP’li Özel önceki gün CHP tarafından “fiili gensoruya” dönüştürülen İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde, Soylu’nun “Tayyip Erdoğan sonrası AK Parti’nin genel başkan projesi” olduğunu, bu projenin 9-10 yıllık bir FETÖ projesi olduğu iddiasını gündeme getirmişti. Özel, Soylu’nun Demokrat Parti’de Genel İdare Kurulu üyeliği görevinde bulunan Vedat Demir ile birlikte AKP’ye katılmadan aylar önce Fetullah Gülen ile görüştüğüne de konuşmasında değinmişti.

Özel, Soylu’nun akşam saatlerinde yaptığı konuşmasında kendisi tarafından sorulan soruların hiçbirine yanıt vermediğini söyledi. Bir AKP’li bakan için yanıtlanması en gerekli “Gülen ile görüştün mü? Reddedersen tarih vereceğim” şeklindeki değerlendirmesine dahi yanıt alamadığını belirten Özel şöyle konuştu: “Muhalefet partisi olarak Meclis tarihinde görülmemiş bir şey yaptık, süresi bittikten sonra bakana ilave süre verilmesini biz talep ettik. Ancak bu ilave sürede de sorulan soruların hiçbirine cevap vermedi. Bakan, Demokat Parti’nin hesapları nedeniyle Anayasa Mahkemesi’nde aklandığını söyledi. Anayasa Mahkemesi, 8 yıl sonra 2016 yılında Soylu’nun genel başkan olduğu 2008-2009 yılları için partiye yaklaşık 100 bin TL ceza kesiyor. Sana açık çağrımdır, gensoru gününe kadar ya bunlara cevap ver ya da istifa et. Yoksa gensoruda bunları ve daha fazlasını gündeme getireceğiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler