İtirafçının intikamı

FETÖ itirafçısı önce bağlantılarını anlattı, bir AKP’li vekilin kardeşinin ismini verdi ardından şirketine ceza kesen mimarın KHK ile ihraç edilmesini sağladı.

Yayınlanma: 27.12.2017 - 21:07
Abone Ol google-news

Düzce Çevre ve Şehirçilik İl Müdürlüğü’nde Mimar olarak görev yaparken 6 Ocak 2017’de KHK ile ihraç edilen Alev Şahin’in atılmasının nedeninin Düzce’de denetleyip ceza kestiği bir FETÖ itirafçısı beton şirketinin patronunun verdiği ifade olduğu ortaya çıktı. Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde mimar olarak çalışan Alev Şahin, 6 Ocak 2017 tarihinde yayımlanan 679 sayılı KHK ile ihraç edildi. Mimar Şahin’e ihracıyla ilgili hiçbir gerekçe sunulmadı. Herhangi bir örgüt üyeliği bulunmayan Şahin, bunun üzerine 30 Ocak’ta Düzce’de “İşimi geri istiyorum” talebiyle pazartesi-perşembe arası oturma eylemine başladı. Şahin, cuma-pazar günleri arasında ise Ankara’ya gelerek Yüksel Caddesi direnişine katıldı. Şahin, gizli tanık Mehmet’in ifadesini okuduğunda, KHK ile ihraç edilmesine neden olan sürecin, denetleyip ceza kestiği bir beton firmasının sahibinin savcıya verdiği ifade ve Ankara’ya yaptığı şikâwyet olduğu ortaya çıktı.

Önce FETÖ’yü anlattı

Buna göre, 15 Temmuz darbe girişiminden önce Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’na giden bir işadamı, FETÖ ile ilgili tanık olarak ifade vermek istediğini bildirip “Mehmet” adı verilerek gizli tanık programına alındı. 15 Mart 2016’da savcıya 6 sayfalık ifade veren gizli tanık, kimlerle bağlantıda olduğunu, yaptığı toplantıları, “abilerini,” dönemin Düzce Emniyet Müdürü Ali Gezer’in cemaatteki yerini, hatta eski bir AKP’li vekilin kardeşini dahi anlattı. Gizli tanık, 17-25 Aralık’tan sonra cemaat ile bağını kopardıktan sonra Düzce İl Çevre Müdürlüğü tarafından şirketine üst üste idari para cezaları kesildiğini, cemaat şirketleri tarafından üzerine gelinmeye başladığını kaydetti. İşadamı ifadesinin devamında kendisine ceza kesen mimar Alev Şahin’in adını da sıkıştırarak şunları söyledi: “O zaman da Düzce Çevre İl Müdürlüğü’nde görevli Alev isimli DİSK üyesi, Ankara’da PKK lehine yapılan yürüyüşlere katılan bir bayanın görev aldığını, çevre komisyonunda görevli olduğu dönemde bu şekilde cezaları yazdıran kişi olduğunu tespit ettik. Ankara’ya durumu bildirdik ve görevden alındığını daha sonra

Nedenini şimdi anladı

Cumhuriyet’e konuşan Şahin, bu ifade üzerine o dönem yaşanan olayları tekrar düşündüğünde, KHK ile ihraç edilmesinin nedenini şimdi anladığını söyledi. 6 yıl önce atandığı Düzce Çevre ve Şehirçilik İl Müdürlüğü’nde birçok beton şirketini denetlediğini, kalitesiz beton üretenlere ceza kestiğini anlatan Şahin, bu cezalar nedeniyle o süreçte mobbinge de maruz kaldığını ve beş amiri hakkında mobbing davası açtığını, olayın medyaya yansıması nedeniyle söz konusu işadamının tanık yapıldığı soruşturmada kınama cezası aldığını ifade etti. DİSK değil, KESK üyesi olduğunu söyleyen Alev Şahin, gizli tanığın PKK yürüyüşlerine katıldığından bahsettiğini, ancak hakkında bir dava bile olmadığını vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler