BİMER'den 'çatkapı' sorusuna ilginç yanıt: Marmaray’a sizi de bekleriz!

Kocaeli Belediye Başkanı’nın makinist kabinine ‘çatkapı’ nasıl girebildiği sorusuna BİMER’den ilginç bir yanıt geldi...

Yayınlanma: 28.12.2017 - 23:45
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı olma özelliğini taşıyan Üsküdar-Ümraniye metro hattının açılış töreni öncesi Marmaray’da ilginç bir olay yaşanır. Olayın kahramanları AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ’dır...

Tarih: 15 Aralık 2017... Erdoğan’ın da katılacağı açılış nedeniyle İBB erken kapanır. Sonrasını Sağ’ın Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yaptığı başvurudan okuyalım:

‘Almasam, işimden olurum’

“Marmaray’da Kadıköy, Ayrılık Çeşmesi durağı yönünde seyahat ederken 15 Aralık günü saat takriben 12.55 gibi Sirkeci durağında bir fotoğrafçı ve 4 koruma ve sonradan Kocaeli Belediye Başkanı olduğunu öğrendiğim İbrahim Karaosmanoğlu tramvayı kullanan vatmanın kapısını çalarak fotoğrafçı ile birlikte sürücü bölümüne bindi. Daha sonra Üsküdar’da indi. Ayrılık Çeşmesi durağında sürücüye ‘niye buraya aldın’ dedim. ‘Abi almasam işimden olurum’ diye yanıt verdi. ‘Buraya binebilir mi?’ dedim... ‘Hayır’ dedi... Soru şu: sürücü tanımadığı halde kapıyı açtı, kötü niyetli birileri de olabilirdi. Diğer taraftan niye bir belediye başkanı yasadışı bir iş yapıyor. Binen kişi kötü niyetli olsaydı yolcuların hayatı riske girecekti. Hatta hem binişte hem inerken tren zaman da kaybetti...”

‘Başkanımız bilgi aldı!’

Sağ’ın BİMER’e yaptığı başvuruya 26 Aralık günü yanıt gelir... Yanıtta aynen şöyle yazacaktır:

“BİMER’e yapmış olduğunuz 1701920834 sayılı başvurunuz 26.12.2017 tarihinde Marmaray İşletme Müdürlüğü tarafından cevaplanmıştır: 15.12.2017 tarihinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Marmaray’ı ziyaret etmiştir. Başkanımız Marmaray Projesi ve İşletmeciliği ile ilgili bilgi almıştır. Bu ziyaret kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı’nın makinist kabininde seyahatine Marmaray İşletme Müdürlüğümüzün bilgisi dahilinde izin verilmiştir. Bu tür ziyaretler bizleri mutlu etmektedir. Kontrolümüz dışında hiçbir kişinin makinist kabininde seyahatlerine izin verilmemekte olup, Marmaray’ın ve yolcularımızın güvenliği ön planda tutulmaktadır. Uygun göreceğiniz bir zaman diliminde sizleri de Marmaray projesi hakkında bilgilendirmek üzere Marmaray’a bekler, görevinizde başarılar diler ve bilgilerinizi rica ederiz.”

‘Güvenlik duvarı basitçe aşıldı’

Olay hem yaşanan güvenlik zafiyetini hem de bir siyasetçinin imtiyazını Türkiye gerçeği olarak ortaya koyar. Sağ, Marmaray İşletme Müdürlüğü’nün yanıtını şöyle değerlendirdi:

“Yanıt kesinlikle doğru değil. Marmaray’da güvenlik boşluğu var. Kapıyı çalan sürücü bölümüne girebilir. Olay günü ve saatinde bana Marmaray sürücüsünün verdiği beyan ortada. Kapıyı açarken tanımadığını, açmasa işinden olacağını söyledi. Diyelim ki verilen cevap doğru... Öyle bir şey olsa yanlarında bir Marmaray yetkilisi olurdu değil mi? Ne tesadüf 15 Aralık günü Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosunun Cumhurbaşkanı tarafından açılışı vardı. Böyle bir günde Marmaray, Kocaeli Belediye Başkanı tarafından ziyaret ediliyor. Başkan Sirkeci’de biniyor ve Üsküdar’da iniyor. Koşar adım terk ediyor, açılışa gidiyor. Bilgi almak Marmaray’a bir durak binmekle mi oluyor? Haklı olarak övünülen projede çok basit bir şekilde güvenlik duvarları aşılabiliyor. Bu konuyu yargıya taşıyacağım. Büyük bir güvenlik zafiyeti yaşandı. Bu belediye başkanı olmayıp başka bir kişi de olabilirdi.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler