Başbakan Yıldırım'dan çok sert KHK çıkışı: İtiraz edenlerin bizim için darbecilerden farkı yoktur

'Sivillere yargı muafiyeti' getiren KHK'ye gelen tepkilere cevap veren Başbakan Binali Yıldırım, "O darbecilerin üzerine giden, tankların üzerine çıkan darbecileri derdest edip emniyete teslim eden kahraman vatandaşlarımızı korumak için kanun çıkardık. Buna kim itiraz ediyorsa, bizim için darbecilerden farkı yoktur, bu kadar açık söylüyorum" dedi.

Yayınlanma: 31.12.2017 - 14:08
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım, AKP Burdur İl Başkanlığı Kongresi için sabah saatlerinde havayolunu kullanarak, kente geldi. Yıldırım'a Burdur ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile çok sayıda üst düzey parti yöneticisi ve AKP'li milletvekilleri eşlik etti.

Kongre salonunda yaptığı konuşmada son KHK'de yer alan ve 'sivillere yargı muafiyeti' getiren düzenlemeyi değerlendiren Başbakan Yıldırım, "O darbecilerin üzerine giden, tankların üzerine çıkan darbecileri derdest edip emniyete teslim eden kahraman vatandaşlarımızı korumak için kanun çıkardık. Buna kim itiraz ediyorsa, bizim için darbecilerden farkı yoktur, bu kadar açık söylüyorum. Neymiş efendim, darbeye direnen vatandaşları koruyan kanun çıkardınız... Ne var bunda? Bir daha darbe olursa vatandaşlar sokağa çıkmasın mı? Memlekete sahip çıkmasın mı?" diye konuştu.

Burdur'da konuşan Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının öne çıkan bölümü şöyle:

Şimdi işleri güçleri gittikleri yerde Türkiye'nin aleyhine konuşuyorlar. Almanya'ya gitti Kılıçdaroğlu, şunu dedi, 'Türkiye'ye gelmeyin, güvenli değil' Böyle bir şey olabilir mi? Bırak siyasi parti başkanı, bir Türk vatandaşı memleketini yabancılara şikayet edebilir mi? Yakışır mı?

Son günlerde bir tartışma var. Önüne gelen konuşuyor. Ağzı olan konuşur. Neymiş? Biz bir düzenleme yapmışız vatandaşları korumaya almışız. Ne yapacaktık? Darbeye karşı alçakların karşısına hayatını koyan insanları siz niye buraya geldiniz de bu darbeyi önlediniz mi diyecektik?

Açık söylüyorum. Burdurluların güzel bir lafı var. 'Güttüğü üç keçi, ıslığı dağı taşı deldi geçti.' Bu Kılıçdaroğlu'nunki de tam buna benziyor.

'BİR DAHA DARBE OLURSA VATANDAŞ SOKAĞA ÇIKMASIN MI?'

Neymiş efendim, darbeye direnen vatandaşları koruyan kanun çıkardınız... Ne var bunda? Bir daha darbe olursa vatandaşlar sokağa çıkmasın mı? Memlekete sahip çıkmasın mı? Kılıçdaroğlu şunu iyi öğrenmen lazım. Meclis'i bombalamak, hükümeti alaşağı etmek, kurumları ele geçirmek isteyenlere direnmek bir görevdir, bir meşru müdafaadır. Türk milleti de bunu en güzel şekilde yapmıştır.

Ne diyor? 'Komutanın emri tartışılmaz, şartsız yerine getirilir. Eğer komutanın emrini tartışmaya açarsanız orada askerlik bitmiştir.' Kılıçdaroğlu bu normal şartlarda olan bir şey. Darbe için geçerli değil. Kanunsuz emir veren o emir ülkeyi yıkmaya yönelikse ona karşı çıkan emre uyan değil o bir kahramandır. Bu zihniyet darbeci zihniyettir.

"İTİRAZ EDENLERİN BİZİM İÇİN DARBECİLERDEN FARKI YOKTUR"

Yine bu zihniyete göre o gece amirlerinin emrini dinlemeyerek vatandaşa kurşun atmayan asker suç işlemiş oluyor. Bunlara göre öyle. Niye? Emre itaatsizlik etti. Emir ne? 'Git vatandaşlı öldür, ateş et.' O da dedi ki kardeşim ben vatandaşıma silah çekmem, kurşun atmam. Senin emrin benim için yok hükmündedir. İşte bizim yaptığımız bu kahramanları korumaktır.

Bu mesele çok açık seçiktir. Hiç kimse sağa sola çekmesin. Kamu görevlileri için aynı düzenlemeyi yapmışız. Emniyet güçleri, askerler, kamu görevlileri için yapmışız. 1,5 yıl geçmiş aynı kelimelerle darbeye karşı koyan siviller, vatandaş için de yapmışız. Orada hemen patırtı kopuyor? 1,5 senedir neredeydiniz kardeşim? Kamu görevlisi yerine sivil vatandaş diyor. Hiçbir sorun yok, hiçbir belirsizlik yok, düzeltmeyi gerektirecek bir durum da yok.

O darbecilerin üzerine giden, tankların üzerine çıkan darbecileri derdest edip emniyete teslim eden kahraman vatandaşlarımızı korumak için kanun çıkardık. Buna kim itiraz ediyorsa, bizim için darbecilerden farkı yoktur, bu kadar açık söylüyorum.

Böylece akılları sıra vatandaş bir daha darbe işiyle falan hiç ilgilenmesin, karışmasın, darbecilerin ekmeğine yağ sürülsün. 81 milyon vatandaşımızın hukukuna sonuna kadar sahip çıkacağız, yağma yok.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler