Birleşik Haziran Hareketi: Çocuklarımızı istismar edenlerden hesap soracağız

HAZİRAN: 9 yaşında anne, 12 yaşında baba olunmaz! 18 yaşından küçük herkes yalnızca çocuktur ve çocukların da hakları vardır. Bu yaşlardaki çocuklar neşeyle oyunlarını oynamalı, özgürce sokaklarda koşturmalıdır.

Yayınlanma: 03.01.2018 - 17:46
Abone Ol google-news

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN), Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan 9 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceğine yönelik ifadeler üzerine bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Bizler çocuklarımızın din üzerinden istismar edilmelerine, kirli ellerin çocuklarımıza uzanmalarına izin vermeyeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Diyanet: 9 yaşına giren kız evlenebilir, gebe kalabilir                 

HAZİRAN tarafından yapılan "Çocuklarımızı İstismar Edenlerden Hesabı Halk Soracak!" başlıklı açıklama şöyle:

AKP’nin 15 yıllık geçmişinde en büyük zararı çocuklarımız gördü. Eğitimden günlük yaşama gerici ve yıkıcı politikalarla her geçen gün çocuklarımızın akılları, duyguları, bedenleri örselendi.

ENSAR Vakfı ve diğer tarikat-cemaat bağlantılı yurtlarda, Karaman’da, Dikili’de çocukları istismar edenler, “babanın kızına şehvet duyması haram değil” fetvasıyla ensesti, “küçüğün rızası” söylemiyle çocuğa tecavüzü aklayanlar hâlâ akıllardayken Diyanet İşleri Başkanlığı yayınladığı bir fetvayla buluğ çağına erişen kız ve erkek çocukların evlenmesine onay verdi.

Diyanet’e göre 9 yaşındaki kız çocukları gebe kalabilir, 12 yaşındaki erkek çocukları baba olabilir.

Diyanet’in fetvaları kuşkusuz tesadüfi değildir ve kurulu düzenin yalnızca bir ayağıdır. AKP’nin kanunlarda yaptığı değişiklikleri Diyanet meşrulaştırma işlevi görmektedir. AKP 4+4+4 eğitim sistemi ile kız çocuklarını okuldan erken yaşta ayrılmaya ve çocuk yaşta evliliklere zorlamış, bütün müfredatı dinci ve cinsiyetçi bir anlayışla değiştirmiştir. Müftü nikahını resmileştirmiş, çocukla evliliğin, tacizin tecavüzün önünü açmıştır. Tüm bu adımlar Siyasal İslam projesinin birbirini tamamlayan parçaları olarak önümüzde durmaktadır.

Söylemek bile yersiz:

9 yaşında anne, 12 yaşında baba olunmaz! 18 yaşından küçük herkes yalnızca çocuktur ve çocukların da hakları vardır. Bu yaşlardaki çocuklar neşeyle oyunlarını oynamalı, özgürce sokaklarda koşturmalıdır.

Kız ve erkek çocuklarının “evlilik” yoluyla istismar edilmesinin önünü açan ve bunu dinen caiz gören, tüm insani değerlere aykırı bu anlayış ancak sapkın bir zihniyetin eseri olabilir. Bu zihniyetin cisimleştiği, yurttaşların vergileriyle ayakta duran, birçok bakanlıktan daha yüksek bütçesi olan ve varını yoğunu çocuklarımızı sömüren dinci tarikatları beslemeye harcayan Diyanet kapatılmalıdır.

Bizler çocuklarımızın din üzerinden istismar edilmelerine, kirli ellerin çocuklarımıza uzanmalarına izin vermeyeceğiz.

Çocuklarımızı kimsesiz bırakmayacak, aydınlık geleceklerine sahip çıkacağız.

Din baskısıyla eve kapatılan kadınlar için, yoksulluktan, çaresizlikten çocuklarını tarikat yurtlarına göndermeye mecbur ana-babalar için, fıtrat denip ölüme gönderilen, hakkı verilmeyen işçiler için, en çok da çocuklarımız için laikliği mutlaka kazanacağız.

Dini toplumsal yaşama egemen kılmaya çalışan gericiliği bu topraklardan mutlaka ama mutlaka söküp atacağız.

Birleşik HAZİRAN Hareketi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler