'Bakan Soylu suç işledi'

İHD Başkanı Türkdoğan, İçişleri Bakanı’nın uyuşturucu ile mücadeleyle ilgili polise verdiği talimat nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın fezleke hazırlaması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 03.01.2018 - 22:21
Abone Ol google-news

İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı, Avukat Öztürk Türkdoğan, polislere yönelik “uyuşturucu satıcılarının ayağını kırın, suçu bana atın” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “suç işlemeye tahrik suçunu” işlediğini kaydetti. Kanunsuz emrin yerine getirilemeyeceğini ve bunun suç olduğunu belirten Türkdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın Soylu hakkında resen soruşturma başlatıp, fezleke düzenlemesi gerektiğini kaydetti. Soylu’nun açıklamalarını değerlendiren Türkdoğan, Türkiye’de suçların ve cezaların ne olduğunun kanunla belirlendiğine dikkat çekti. Suçla mücadele etmekle görevli olan en üst yönetici İçişleri Bakanı’nın yöntem olarak böyle bir şey öneremeyeceğini kaydeden Türkdoğan, “Neyse cezası ben çekerim denilemez. Suç ve ceza şahsidir. Hiçbir polis kimsenin bacağını kırmasın. Kanunsuz emir suçtur. Bu emre uyarlarsa suç işlemiş olurlar. Onların görevleri suçluyu yakalayıp mahkemeye vermektir. Cezayı verme görevi mahkemenindir” dedi.

‘Suça tahrik’

İçişleri Bakanı’nın açıklamasının kabul edilebilecek söylemler olmadığını vurgulayan Türkdoğan, “Suçla mücadelede kararlılık vurgulanmak isteniyorsa bunun yöntemi bu değildir. Yöntem adaletten ayrılmamaktadır, buna göre önlemleri almaktır” ifadesini kullandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na çağrıda bulunan Türkdoğan, şunları söyledi: “Bakanlarla ilgili suçlamayı bizzat Yargıtay Başsavcısı yapar. Burada Yargıtay Başsavcısı’nın artık harekete geçmesi gerekir. Resen soruşturma açmalıdır. İçişleri Bakanı suç işlemeye tahrik suçunu işliyor. Yargıtay’ın inceleme başlatıp bakan hakkında fezleke düzenlemesi gerekir.”

Bakan Soylu'dan polislere 'bacaklarını kırın' talimatı... 'Gerekirse 20 yıl yatarız'


CHP'den Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler