SP Genel Başkanı Karamollaoğlu: Havsalam almıyor

Son çıkan KHK’deki ‘yargı muafiyeti’ni eleştiren Gül’ün AKP’li çevrelerce ‘Hain ilan edilmesi’, SP Genel Başkanı Karamollaoğlu’nu çok şaşırttı.

Yayınlanma: 03.01.2018 - 22:26
Abone Ol google-news

Referandumda hayır blokunda yer alan ve cumhurbaşkanı seçiminde yapacağı tercih nedeniyle kritik bir noktada duran SP’den, AKP ile yaşadığı son KHK tartışmasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e destek geldi. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bir eski cumhurbaşkanının tereddüdünü ifade ettiği için hain ilan edilmesini havsalasının almadığını” söyledi. Karamollaoğlu, gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek seçim, siyasi partiler yasalarıyla Meclis İçtüzüğü’ne ilişkin partisinin önerilerinin yer aldığı “Adil Sistem-Adil Seçim” kitapçığını tanıttı. Karamollaoğlu’nun, gündemde sıcaklığını koruyan Gül-Erdoğan polemiği başta olmak üzere tartışmalara ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

-Hain ilan ettiler: Bir bardakta fırtına koparmak derim ben buna. İki taraf da aynı şeyi söylüyor; bu sadece 15-16 Temmuz’la ilgilidir. Eski bir cumhurbaşkanının ‘benim tereddüdüm var’ demesinin hainlik olarak algılanmasını benim havsalam almıyor. Yanlış olma ihtimali varsa onu düzeltmenizde ne mahzur var. Bir iki kelime değiştirmekte kimin ne zararı olur? ‘Ben yaptım oldu’ denilirse ülke yönetilemez. Aynı kulvarda koşanlar da günü gelir rakip olur. Ama bu hasımlık değildir. Hasımla rakip aynı şey değildir. Aynı kulvarda koştuğun rakibine sen hasım dersen bu insanlıkla bağdaşmaz.

-Gül’ün SP’den adaylığı: Bu, bize çok sorulan bir soru. Bunun için henüz çok erken ama şunu söyleyebilirim. Biz bir aday çıkaracağız. Biz SP olarak kazanabileceğimiz bir adayı çıkaracağız. Benim adaylığım da soruluyor. Ben bugüne kadar kendi inisiyatifimle aday olmadım. Bundan sonra da böyle. Biz kazanabileceğimiz bir adayı bulacağız.

-İttifakta AKP’liler de olmalı: Ortak aday kamplaşmaya neden olur. Biz kamplaşmaya, cepheleşmeye karşıyız. Biz seçime giderken ilkeler üzerinden birlikte hareket edilmesini savunuyoruz. CHP, parlamenter sisteme dönülmesini istiyor, biz de parlamenter sisteme dönülmese bile mutlaka kuvvetler ayrılığını sağlayacak bir düzenleme deriz ve ilke birliği sağlanabilir. AKP’nin yönetimi, kadroları ayrıdır ama seçmeni ayrıdır. AKP seçmeni de bizim muhatabımızdır. Mutlaka bu ilkeler birlikteliğinde AKP seçmeni de yer almalıdır. AKP seçmeninin farklı düşündüğü 7 Haziran’da görüldü. şimdi bu farklı düşünenlerin adedi arttı. Şimdi daha farklı bir hava var. CHP’den, MHP’den kopanlar, HDP seçmeni ve Milli Görüş seçmeninin bir arada olduğu bir platform düşünüyoruz.

-2. turda ne olur: Seçim ikinci tura kalırsa parti lider ve yönetimlerinin tabanlarına tam hâkim olacaklarını zannetmiyorum. İnsanlar farklı kanaatlere sahip, liderlerin, parti yönetimlerinin telkinlerine iltifat etmeyebilirler.

-MHP AKP’yi sorgulamadan benimsiyor: AKP ile MHP arasında bugüne kadar görülmemiş, yaşanmamış bir ittifak var. Bir sorgulama yok. MHP; AKP’nin görüşlerini benimsiyor. Aralarında hiçbir ihtilaf yok. Ben bundan sonra da aralarında bir ihtilaf olacağını zannetmiyorum.

'OHAL mutlaka kalkmalı'

-OHAL diktatörlük yasası değildir: Şu anda iktidar OHAL yasasının verdiği yetkiyle istediği her konuda düzenleme yapıyor. Bunun önü mutlaka kesilmeli. OHAL, diktatörlük yasası değildir. Türkiye’de bir kalkışma olacak diye ülkeyi sürekli OHAL’de tutmak doğru değildir. Seçimden önce OHAL kaldırılmalıdır.

-Akşener’in silahlanma açıklamaları: Konya ve Tokat’ta silahlanma olduğuna ilişkin açıklamalar, ülkedeki endişenin önemli bir gerekçesi. Devletin resmi güvenlik güçleri dışında oluşumlar büyük sıkıntı yaratır. Aklından geçirenler olabilir ama hükümetin buna izin vermeyeceğini düşünüyorum. Yoksa akıl almaz bir adım olur


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler