CHP'li Akın: Diyanet İşleri Başkanı çocuklarımız için tehdittir

“Bulûğ çağına girmiş olanların da dinen nikâhlanabileceğini, buluğ çağının ise kızlarda 9 erkeklerde 12 olduğu, kızların 9 yaşında gebe kalabileceği, erkeklerin de 12 yaşına girdiklerinde baba olabilecekleri” yönünde fetva veren Diyanet'e tepkiler dinmiyor.

Yayınlanma: 04.01.2018 - 14:49
Abone Ol google-news

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Danuışmanı Ahmet Akın, Diyanet'in “bulûğ çağına girmiş olanların da dinen nikâhlanabileceğini, buluğ çağının ise kızlarda 9 erkeklerde 12 olduğu, kızların 9 yaşında gebe kalabileceği, erkeklerin de 12 yaşına girdiklerinde baba olabilecekleri” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

"Laik bir devletin kurumu olduğunu unutan Diyanet İşleri Başkanı derhal görevden alınmalıdır. " diyen Akın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet’in ilanından 1 yıl sonra laiklik ilkesi doğrultusunda halkımızı dini yönden aydınlatmak amacıyla kurulan Diyanet İşleri bugün amacının dışına çıkmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluş amacı halkı dini açıdan aydınlatmak, aydın din adamları yetiştirerek halkın inançlarını koruma altına alarak dinini özgür bir şekilde yaşamasını sağlamaktır. Yani kurulurken milleti din istismarından kurtarmak için kurulmuştur. Bugün Diyanet İşleri toplumu ayrıştıran, kutuplaştıran, infial yaratan fetvalar veren, iktidarın amaçlarına hizmet eden bir kurum haline gelmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “bulûğ çağına girmiş olanların da dinen nikâhlanabileceğini, buluğ çağının ise kızlarda 9 erkeklerde 12 olduğu, kızların 9 yaşında gebe kalabileceği, erkeklerin de 12 yaşına girdiklerinde baba olabilecekleri” belirtilmiştir.

Diyanet’in bu açıklaması Anayasa’ya, Medeni Kanuna ve de vicdanlara sığmayacak bir açıklamadır. 4+4+4 eğitim sistemiyle önünü açtıkları çocuk yaştaki evlilikleri, pedofiliyi, çocuk istismarını daha da arttıracaktır.

Laik, sosyal bir hukuk devletinde çocuklarımızın daha iyi şartlarda yaşamasını sağlayamayan bu karanlık zihniyete çocuklarımızı teslim etmeyeceğiz.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI DİNİMİZ İÇİN, ÜLKEMİZ İÇİN, ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TEHDİTTİR

Dini kullanarak bir siyasi partinin arka bahçesine gelmiş bir kurumun çocuklarımızı ve de dinimizi istismar etmesi kabul edilemez. Anayasaya, kuruluş ilkelerine değil de makam araçlarına ve iktidara bağlı bir kurum inanç özgürlüğü ve çocuklarımız için tehdit olmaya başlamıştır.

Laik bir devletin kurumu olduğunu unutan Diyanet İşleri Başkanı derhal görevden alınmalıdır. Yolsuzluklara, hırsızlıklara, çocuk istismarlarına ses etmeyen bir Diyanet İşleri Başkanı Türkiye için, İslam dini için, çocuklarımız için tehdittir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler