Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasına CHP'lilerden tepki

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ve CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi. Hazinedar için İçişleri Bakanlığı'nın aldığı görevden uzaklaştırma kararının ardından, partililer ve bazı milletvekilleri Beşiktaş Belediyesi'ne geldi.

Yayınlanma: 04.01.2018 - 18:40
Abone Ol google-news

<video:898774>

İstanbul'da Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin ardından CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile CHP'li Belediye Meclisi üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil de İçişleri Bakanlığı kararıyla görevlerinden uzaklaştırıldı.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, İçişleri Bakanlığı tarafından CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.Tezcan,  "Türkiye'de hukuk, adalet kalmadı. Belediye başkanımız yasal yollara müracat edecek. Hükümet kumpasıdır" dedi.

Yarkadaş: AKP Man Adası Belgeleri'ne karşı hamle yapıyor

Halktv'ye konuşan Barış Yarkadaş: "Man Adası Belgelerinden dolayı AKP'nin canı çok yandı. Man Adasındaki para trafiği AKP tabanında ciddi soru işaretlerine, rahatsızlığa neden oldu. Siz bu rahatsızlığı nasıl giderirsiniz? Karşı hamle yaparak, hedef şaşırtarak bu rahatsızlığı giderirsiniz." dedi.

Akşam saatlerinde belediye binası önüne gelen Yarkadaş, "Ak Parti iktidarı partimizin Man adası belgelerini açıklamasının ardından ne yapacağını şaşırmış bir durumda. İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği'ne yazı yazıyor. 'Beşiktaş Belediye başkanını görevden almak istiyoruz. Elinizdeki belgeleri yollayın.' diyor. İstanbul Valiliği İçişleri Bakanlığı'na yazdığı yazıda 'Murat Hazinedar'ın görevden alınabilmesi için yeterli evrak yoktur. Soruşturma yoktur.' Cevabını veriyor. Bunlar bir hukuk devletinde olmayacak yazışmalar olmasına rağmen Beşiktaş Belediye başkanı bir siyasi algı operasyonu sonucunda görevden alınıyor." diye konuştu.

Veli Ağbaba: İktidar CHP'ye belediyeler vasıtasıyla sopa göstermeye çalışıyor

BirGün'e konuşan Ağbaba, "OHAL, hukuksuzluk halidir. OHAL süreci bütünüyle hukuksuz bir dönem. CHP'nin bu döneme ve bu hukuksuzluklara karşı tavrı belli. OHAL kalkıncaya kadar OHAL düzeniyle mücadelemizi sürdüreceğiz. İktidar CHP'ye belediyeler vasıtasıyla sopa göstermeye çalışıyor. Teslim olmayacağız” dedi.

Tanrıkulu: Görevden uzaklaştırılma hukuk dışıdır

Beşiktaş Belediye'si önünde açıklama yapan Sezgin Tanrıkulu kararın siyasi olduğunu belirterek, "Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümetinin Beşiktaş  Belediyesine karşı bir kumpası söz konusudur. Görevden alma hukuk dışıdır. Açılan bir dava yoktur. 17 ay önce açılan bir soruşturma vardır. O soruşturma nedeniyle açılan bir dava yoktur. Belediye başkanımız 17 aydır savcılığa bile davet edilmemiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hem Man adası belgelerine ve bugün New York'ta gerçekleşen mahkumiyet kararı ile ilgili olarak, kamuoyunu değiştirme algısıdır. Biz belediyelerimizin arkasındayız. Doğrudan doğruya Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş halkına karşı darbe söz konusudur" dedi.

Seyit Torun: Saray talimatıyla gerçekleşmiş bir operasyon

BirGün’e açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Hazinedar’ın görevden alınmasına tepki gösterdi. Görevden almanın Saray’ın talimatıyla gerçekleşmiş bir operasyon olduğunu aktaran Torun, şu açıklamalarda bulundu:

“Saray talimatıyla gerçekleşmiş bir operasyon. Biz eğer yasadışı bir şey varsa elbette yargı karşısında hesabını vermeye hazırız. Ancak Beşiktaş Belesiye Başkanı’nin görevden alınması yargısız bir infaz. Hukukun hiçe sayıldığı yargısız bir operasyonla karşı karşıyayız. Biz konuyu incelemek üzere su an İstanbul’a hareket ettik.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler