Binali Yıldırım: Erdoğan'ın sözünün üzerine söz mü söyleyeyim?

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma namazı çıkışı bir gazetecinin kabine değişikliği iddialarına ilişkin sorduğu soruya, "Erdoğan'ın sözünün üzerine söz mü söyleyeyim" diye cevap verdi.

Yayınlanma: 05.01.2018 - 14:15
Abone Ol google-news

<video:899209>

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin ABD'deki Rıza Sarraf'ın tanık olduğu davada verilen karara ilişkin sorusuna "Dava adeta bir tiyatroydu. Hukuki bir dava değildi" şeklinde yanıt verdi.

SKANDAL FETVA

Başbakan Binali Yıldırım, "Evlenme yaşı Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında bellidir. 18 aşını ikmal edenler evlenme hakkına kavuşmuş olurlar. Bundan önce yapılan evlilikler yasa dışıdır. Ayrıca büyük mağduriyetlere de sebep olmaktadır. Küçük yaşta evlilikler hiçbir zaman hoşgörülemez, kabul edilemez, yasal olarak da suçtur. 3 bin civarında bu suçun karşılığı olarak hapiste yatan genç vardır. Diyanetin o söz konusu neyse o evlilikle ilgili değil, gençlerin ergenlik, buluğa erme çağlarıyla ilgili değerlendirme olarak ele almak lazım. Bunun dışındaki yorumlar iyi niyetli yorumlar değildir, kanunlar bu konuda açık" dedi. 

Başbakan Yıldırım, Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar'ın görevden alınmasına ilişkin şunları kaydetti:

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI'NIN GÖREVDEN ALINMASI

Yanlış işlemin karşılığı bellidir, Türkiye bir hukuk devletidir. Seçimle başa gelen kişilerden beklenti insanları hayal kırıklığına uğratmamalarıdır.Bu bir hukuki süreçtir. Tabi ki kamu adına hizmet edenler, kamu gücünü kullananlar vatandaştan yetki alanlar bu yetkilerini yerli yerinde kullanmak, hizmet yaparken kamu menfaatini gözetmek durumundalar. Kayırmadan, görevi kötüye kullanmadan, memleket, millet adına iş yapan, hizmet adına iş yapana kimsenin söyleyecek sözü olmaz. Herhangi bir sıkıntı da yaşamaz. Yanlış yapanlar varsa bunların da hukuk içerisinde karşılığını görmesi normal.

SOYLU'YA AYAR VERDİ

<video:899229>

Başbakan Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucu satıcıları için söylediği 'ayağını kırın, suçu bana atın' sözleri hakkında, 'Açık söylüyorum, sayın bakanımızın sözleri yanlış anlaşılmaya sebep olmuş olabilir. Kendi üslubunca kamuoyunda bu konuya dikkat çekmek istemiştir. Sonuç itibariyle; Bakan da başbakan da cumhurbaşkanı da olsanız hiç kimse hukukun üstüne geçemez' dedi.

"ERDOĞAN'IN SÖZÜNÜN ÜZERİNE SÖZ MÜ SÖYLEYEYİM"

Basın mensuplarının AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine değişikliği ile ilgili Fransa ziyareti öncesi yaptığı açıklamayı sorması üzerine Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözünün üzerine söz mü söyleyeyim. Olmayan şeyin nesini öngöreyim" şeklinde yanıt verdi.

ABDULLAH GÜL'ÜN AÇIKLAMALARINDAN MEMNUNİYET DUYARIZ

<video:899222>

Başbakan Binali Yıldırım, kabine değişikliği tartışmalarına ilişkin, "Olmayan şeyin nesini öngöreyim" dedi. 2019 seçimlerinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün muhalefetin ortak adayı olacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ise Yıldırım, "Kim ne karar verecek, hangi yönde gidecek. O kararı verecek olanlara aittir, biz kimse hakkında şöyle olacakmış, böyle olacakmış, geleceğe yönelik tahmin yürütmek konumunda değiliz. Biz, ülkeyi yönetiyoruz. 2019'da seçim olacak, herkes meydana çıkacak. 'Ben varım' diyen milletten boyunun ölçüsünü alacak. Bu kadar basit. Bu, herkes için geçerlidir. Dolayısıyla Abdullah Bey bu partide beraber yola çıktığımız bir arkadaşımızdır. Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapmıştır. Bizim arzumuz, Abdullah Bey bu kutlu yürüyüşte partimizle, davamızla ilgili görüşlerini her zaman bizimle paylaşabilir. Biz de gerekli şeyleri onunla paylaşırız. Kamuoyunda 'bir tarafmış' gibi acı bir şekilde değerlendirmeler yapmasını tasvip etmeyiz. Arzumuz, bu davanın bir ferdi olarak ve iyi günde, zor günde beraber olmuş bir kardeşimiz olarak görüş ve fikirlerini yine partinin başarısı için her zaman bizlerle paylaşmasıdır, bundan da memnuniyet duyarız" açıklamasında bulundu. 

"BEDELLİ ASKERLİK GÜNDEMDE YOK"

Yıldırım gazetecilerin bedelliğin gündemde olup olmadığına dair sorusuna, "Bedelli askerlik gündemde yok" diye cevap verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler