CHP İl Başkanlığı'na Kocaoğlu'nun desteklediği Deniz Yücel seçildi

CHP İzmir'de, gençlerin yarışında kazanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. 36. CHP Olağan İzmir İl Kongresi'nde, 234 oyda kalan rakibi Utku Gümrükçü'yü geride bırakan Kocaoğlu'nun “uzlaşı adayı” Deniz Yücel, 355 oyla il başkanı seçildi.

Yayınlanma: 08.01.2018 - 10:52
Abone Ol google-news



Kültürpark'taki Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede, başkanlık seçimi, dün saat 02.00 sıralarında sonuçlandı. Kazanan Yücel'i ilk kutlayanlardan Kocaoğlu, sürecin başında kafasında isim olmadığını, “katılımcı” anlayışla aday belirlediklerini söyledi. Grupçuluğu parti gündeminden çıkarmak için mücadele edeceklerini belirteke, ““Grupların, ekiplerin, partimizi bayağı bir yıprattığı bir süreçte genç bir kadronun ve hiçbir grubun, ekibin adamı olmayan, partiden yana olan bir kadronun başarılı olacağını ve bizi 2019 seçimlerine götüreceğine ve başarılı çıkacağına inandım. Konuştuğum arkadaşlar da buna inandı. Parti organlarımız da inandı ve bu yola çıktık. Bundan sonra yarış bitti. Hep beraber birbirimizi, örgütümüzü kucaklayacak başarıya gideceğiz. Mümkün olduğu kadar grupçuluğu, ekipçiliği, adamcılığı bu partinin gündeminden çıkartacağız. Parti nerede biz orada, doğru nerede biz orada” diye konuştu.

Yeni İl Başkanı Deniz Yücel, ilk açıklamasında “Burada kimse seçim kazanmadı, kimse seçimi kaybetmedi. Burada tek kazanan var, o da CHP. Bizim mücadelemiz dışarıda. Cumhuriyet sevdalıları olarak birleşerek, bütünleşerek 2019 yılındaki mücadelemiz için saflarımızı sıklaştıracağız. Herkesi parti çalışmalarına dahil edeceğiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler