Bahçeli'nin destek mesajına Erdoğan'dan yanıt

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli'nin destek açıklamasına yanıt verdi. Erdoğan, "Sayın Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamayı çok değerli buluyorum. Şahsım ve partim adına şükranlarımı sunuyorum" dedi. Erdoğan, 2019'daki seçimlerin yerli ve milli olanlarla, 'kökü dışarda' olanlar arasında geçeceğini ileri sürdü. Erdoğan, Bahçeli'yi Beştepe'ye de davet ettiğini söyleyerek, "Hayırlı işte yavaş davranmak olmaz" dedi.

Yayınlanma: 09.01.2018 - 11:48
Abone Ol google-news

<video:901497>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin destek açıklamasına yanıt veren Erdoğan, "Sayın Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamayı çok değerli buluyorum. Şahsım ve partim adına şükranlarımı sunuyorum. 2019 seçiminin yerli ve milli olanlarla ipi başka mahfillerin elinde olanlarla geçeceği açıktır. Yabancı ülkeler başta olmak üzere, FETÖ'den PKK'ya tüm aktörler bu çerçevede pozisyon almaktadır. Bizim yerimiz her zaman ki gibi milletimizin yanıdır" diye konuştu. AKP'li muhaliflere de çok sert mesajlar veren Erdoğan, "Birlikteliğimizi zedeleyenler bilsinler ki; artık bu kervanın samimi yolcuları değillerdir. Bu trenden düşenler kusura bakmasınlar düştükleri yerde kalırlar" ifadelerini kullandı.

"ARTIK BU KERVANIN SAMİMİ YOLCUSU DEĞİLLERDİR" - VİDEO

<video:901457>

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde hayata geçirdiğimiz ve hala devam eden değişim sürecinin milletimiz tarafından çok müspet karşılandığını görüyorum. Bu durum partimizin milletimiz ile arasındaki ilişkiyi daha da güçlü hale getirmesi gerektiğine işaret ediyor. Geçmişte ülkeyi yönetmiş olup da sonradan tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolan partilerin ortak özelliği milletten uzaklaştıklarının farkına varamamaları. Bunun sebebi, enerjinin ve zamanın içe dönük mücadelelerde kullanılıyor olmasıdır. AK Parti asla böyle bir hataya düşmedi, düşmeyecek. Gücümüz, birliğimizden ve milletimiz ile olan bağlarımızı sıkı tutmamızdan geliyor. Bu iki unsura zarar verecek hiçbir davranışı, tutumu, sözü affetmemiz söz konusu olamaz. Aynı şekilde geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün  dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimiz, hareketimiz ile ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Herkes ağzını açmadan önce nerede bulunduğuna, kimlerle aynı safa geçtiğine dikkat etmelidir. 

"BU BİRLİKTELİĞİ, ZEDELEYENLER BİLSİNLER Kİ ARTIK BU KERVANIN SAMİMİ YOLCULARI DEĞİLLERDİR"

Bunlar AK Parti olarak milletimiz ile birlikte son 3-4 yıldır verdiğimiz hayati mücadelede, en küçük desteklerini görmediğimiz hatta çoğu zaman karşı tarafta olan kişilerdir. Dünyada, ülkemizde neler oluyor, bununla ilgili hiç sesiniz çıkmayacak. Bir referandum yapılıyor, partimiz 'evet' diyor. Bununla ilgili birileri de 'hayır' kampanyası yapıyor kulislerde şuarada burada. Şimdi de kendinde söz hakkı görüyorlar. Kusura bakmasınlar bu birlikteliği, zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değillerdir. 

"BU TRENDEN DÜŞENLER KUSURA BAKMASINLAR DÜŞTÜKLERİ YERDE KALIRLAR"

Bu yola, sadakatin asıl olan bir kavram olduğunu bilerek çıktık. Ama bu trenden düşenler kusura bakmasınlar düştükleri yerde kalırlar. Bu süreçte bize düşen kendi içimizi sağlam tutmak, hedeflerimizden uzaklaşmamak, geçmişteki hatalardan uzak durmaktır. Tüm teşkilatlarımızın bu konuda anlayış ve güç birliği içinde olduklarını görmekten memnuniyet duyuyorum. Kendilerine biçilen tek misyonun, AK Parti'ye ve şahsımıza zarar vermek olduğunu göremeyecek kadar hırslarının esiri olanların hükmünü milletimiz zaten veriyor." 

"BİZİ ÇOĞULCU OLMAMAKLA SUÇLUYORLAR"

Bizi çoğulcu olmamakla suçluyorlar. Hükümetimiz döneminde 14 kilise, sinegog ve şapeli restore ettik. Ecdadımız Kudüs'te kimsenin ibadetine karışmadı, güvence altına aldı. Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, onları haklarını korumaya devam edeceğiz.

Yıllarca ülkemiz tek yönlü bağımlı bir dış politika izlemeye mahkum bırakılmıştır. Fırat Kalkanı Harekatında attığımız adımı Afrin ve Münbiç'le inşallah tamamlayacağız. Türkiye-Fransa ilişkilerine yönelik olumlu adımlar attık. Biz kapalı bir iç politikayla dünyada yer edinmeyeceğiz.

"ABD'DEKİ DAVA SİYASİ İÇERİKLİ DARBE GİRİŞİMİ"

15 Temmuz darbe girişimini ülkemizde başaramayanlar şimdi farklı darbe girişimlerinin arayışı içinde. ABD'deki malum dava da siyasi içerikli bir darbe girişimi. Türkiye'yi ekonomik noktada sıkıştırmak, FETÖ, FBI, CIA ile sıkıştırma operasyonu içindeler. Türkiye bir kabile devleti değildir, bunu bilmeleri lazım. Geldiğimiz nokta birilerini rahatsız ediyor. Bir kıskançlıktır gidiyor. Ama çatlasanız da patlasanız da biz bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz. Terör örgütüne 4 bin TIR dolusu silah verdiler. Defalarca uyarmamıza rağmen geri adım yok. Şimdi kalkıp bize nasihat çekiyorlar. O nasihatı kendinize saklayın.

"KANAL İSTANBUL PROJESİ İHALESİ BU YIL İÇİNDE YAPILACAK"

Kanal İstanbul Projesi'nin de inşallah bu yıl içinde ihalesi yapılacak. Dünyada adından söz ettirecek projelerden olacak.

Bugün Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye yönelik saldırıların hedefi biz değil Türkiye'dir. Tabi Türkiye'yi de sadece Türkiye olarak görmek yanlıştır. Türkiye demek Avrupa'nın ortalarından Afrika'nın derinliklerine kadar koskoca bir coğrafyada yaşayan yüzlerce milyon kardeşimizin göğsünde çarpan kalbi, tüm umutları demektir.

"ADETA YENİ BİR İSTİKLAL SAVAŞI VERİYORUZ"

Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı hadiselerin amacı ortaya çıkmıştır. Milletimizi parçalamak ve ülkemizi  bölmek isteyenlere karşı adeta yeni bir istiklal savaşı veriyoruz. Bu savaşın cepheleri, çok geniştir. Artık kendi imkânlarımız, silahlarımız ile Kandil'de, Gabar'da, Tendürek'te varız. Varız da varız her yerde varız.

"MHP İLE EL ELE VEREREK BU SÜRECİ HIZLANDIRMAMIZ GEREK" 

Bu yıl cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hazırlıklarını büyük ölçüde  tamamlamak mecburiyetindeyiz. MHP ile el ele vererek dayanışma içerisinde temenni ederim ki ana muhalefet de buna katılır. Bu süreci hızlandırmamız gerekiyor. Asılolan yeni yönetim mimarimizin omurgasının nasıl oluşturulacağıdır? Önümüzdeki bir asrı kucaklayacak yönetim modeli oluşturmakta kararlıyız.

BAHÇELİ'NİN DESTEK MESAJINA YANIT VERDİ

Bu seçimler arifesinde Sayın Bahçeli'nin yerli ve milli duruşunu özellikle vurgulamam lazım. Bu duruşla birlikte inanıyorum ki ülkemizde bizi bölmek ayrıştırmak isteyenler hedeflerine ulaşamayacaklar. Bizler 7 Ağustos ruhunu yaşamakta kararlıyız. Birileri 'acaba şu ne der bu ne der?' diyor. Kusura bakmasınlar 'şu ne der, bu ne der?' değil.  Biz ne deriz? Asılolan budur. Biz Sayın Bahçeli ile bir araya geliriz, ülkemizin sorunlarını da dertleşiriz, konuşuruz. Uyum yasaları ile ilgili çalışmaları yapar geleceğe beraber yürürüz. Çünkü birlikte yapmamız gereken çok şey var. Milletimizin bize verdiği sorumluluklar var. Bunları yerine getirmek bizim görevimizdir. Sayın Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamayı çok önemli görüyorum. Kendisine şimdiden beyan ettiği şahsımıza destek kararı için şahsım, partim, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. 2019 seçiminin yerli ve milli olanlar ile ipi başka mahfillerin elinde bulunanlar arasında geçeceği açıktır. Yabancı ülkeler başta olmak üzere FETÖ'dan PKK'ya kadar tüm aktörler bu çerçevede pozisyon almaktadır. Yerimiz her zaman ki gibi milletimizin yanındadır.

BAHÇELİ'Yİ SARAY'A DAVET ETTİ - VİDEO

<video:901578>

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi Beştepe'ye davet ettiğini söyledi. Erdoğan, "Yanıt bekliyorum. Hayırlı işte yavaş davranmak olmaz" dedi.

Bahçeli: Erdoğan aday olursa destekleriz                 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler