HDP'li Hasip Kaplan'ın 'Demirtaş'ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin' sözlerine partisinden açıklama

Hasip Kaplan, HDP Kurultayı öncesinde eş başkanlık adaylığına ilişkin Twitter hesabından "HDP kurultayında Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin,benim naçizane önerim,herkes haddini bilecek..!" sözlerini paylaştı. Kaplan'ın sosyal medyada tepki çeken bu sözlerine ilişkin HDP'nin resmi Twitter hesabından açıklama geldi. HDP'nin mesajında Kaplan'ın ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımlarını ayıpladıkları ve kınadıkları ifade edildi.

Yayınlanma: 09.01.2018 - 21:34
Abone Ol google-news

HDP'li Hasip Kaplan, sosyal medya hesabı üzerinden HDP'deki başkanlık seçimine ilişkin bir değerlendirme paylaştı.

Hasip Kaplan: Siyasetten de partiden de istifa ediyorum

Geçen hafta HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın partisinin 11 Şubat'ta yapılacak 3. olağan kongresi öncesinde eş genel başkanlık için aday olmayacağı belli olmuştu.

Kurultay öncesi bir mesaj paylaşan Kaplan; "HDP kurultayında Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin,benim naçizane önerim,herkes haddini bilecek..!" ifadelerini kullandı.

Kaplan'ın o mesajı şöyle;

Kaplan'ın mesajına gelen bir tepkide, Sırrı Süreyya Önder mesaja yanıt vermeye davet edilince Kaplan "Sırrı gitsin film çeksin" ifadelerini kullandı.

HDP'DEN AÇIKLAMA: KINIYOR VE AYIPLIYORUZ

Hasip Kaplan'ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımları üzerine HDP'nin resmi Twitter hesabından açıklama geldi. Yapılan paylaşımda "Hasip Kaplan Twitter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyor ve ayıplıyoruz" denildi.

HDP Milletvekili Ziya Pir, Kaplan'ın sözlerine tepki gösterdi. Pir, "Sarhoşken söylenen her söz ayıkken mutlaka düşünülmüştür!!!" dedi.

 

 

 

 

DBP'DEN KINAMA

DBP'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda "@HDPgenelmerkezi bütün halkların partisi olup, halkların kendi emek, kimlik, inanç, renk ve tonlarıyla oluşturmuş oldukları bir Türkiye demokrasi zenginliğidir. Hasip Kaplan'ın açıklamalarını kınıyoruz" denildi.

KAPLAN'IN PAYLAŞIMI TEPKİ ÇEKTİ

HDP'li Kaplan'ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşıma HDP seçmeni ve yurttaşlar tepki gösterdi.Yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:



 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler