Sezin Tanrıkulu'ndan 10 Ocak mesajı

"Çalışabilen ve çalıştırılmayan, hapiste veya sürgünde olan gazetecilerin gününü kutluyor, hepsine özgür bir ortamda mesleklerini icra edebilmelerini temenni ediyorum."

Yayınlanma: 10.01.2018 - 12:27
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Sezin Tanrıkulu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için bir mesaj yayımladı. Tanrıkulu mesajında şöyle dedi:

Basının KHK’larla dizayn edildiği, hükümeti eleştiren gazetecilerin kendilerini hapiste veya işsizken bulduğu bir dönemde, Çalışan Gazeteciler günü ister istemez akla çalışmayan gazetecileri de getirmektedir. AKP iktidarı tüm dünyada, kendisini eleştiren gazetecileri hapsettiren bir iktidar olarak anılmaktadır. Ancak iktidarın gazetecilere yönelik uygulamaları sadece hapse attırmaktan ibaret değildir. OHAL ilanından sonra çıkarılan KHK’larla kapatılan basın kuruluşlarında çalışan 10 bine yakın gazeteci, basın çalışanı bizzat AKP iktidarı tarafından işsiz bırakılmıştır. Bu gazetecilerin önemli bir bölümü bırakın başka bir basın kuruluşunda çalışmayı, herhangi bir sektörde iş dahi bulamamış, iş hayatında vebalı muamelesi görmüştür! Basın kuruluşlarını çeşitli havuz sistemleriyle kendisine bağlayan, bağlayamadıklarını tehditlerle, baskılarla sindiren, sindiremediklerini ise KHK’larla kapattıran AKP iktidarının işsiz bıraktığı gazeteciler her geçen gün artıyor. Geriye ise tek sesli, tek renkli, iktidarın halka yönelik zulmünü bile süslü paketlerle servis eden bir basın bırakılmıştır. Türkiye basını, bu açıdan tarihinin en kötü, en renksiz dönemlerinden birini yaşamaktadır. Ancak iktidar medyasında çalışan gazetecilerin de yoğun bir sömürü altında olduklarını, gerek ekonomik haklarından gerekse basın etiğinden vazgeçmeye zorlandıkları bir gerçektir. Oysa gazeteci, gazetecilik etiğinden vazgeçtiği anda gazeteci olma vasıflarını yitirirler. Çalışan Gazeteciler günü, Türkiye’de çok ağır bir emek gerektiren, mesai-hafta sonu tanımayan, çalışanların erken yıprandığı, siyaset, kolluk ve yargı baskısının korkunç boyutlara ulaştığı gazeteciler açısından kutlanacak yanı bırakılmamış bir gündür. Fakat buna rağmen Türkiye’de halen otuz bini aşkın kişinin basın sektöründe çalıştığı, emek verdiği düşünüldüğünde, Çalışan Gazeteciler günü “kutlanmayı” hak etmektedir. Bu vesileyle çalışabilen ve çalıştırılmayan, hapiste veya sürgünde olan gazetecilerin gününü kutluyor, hepsine özgür bir ortamda mesleklerini icra edebilmelerini temenni ediyorum.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler