Erdoğan vekilleri uyardı: Bizi üzücü işler olmasın

AKP Genel Başkanı Erdoğan partisinin vekilleriyle bir araya geldi ve ‘ittifak’ı konuştu. Bazı vekiller ‘ayrıştırıcı dil’ endişesi yaşarken Erdoğan ‘Tepede uyum sağlandı’ vurgusu yaptı.

Yayınlanma: 12.01.2018 - 06:37
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP ile AKP arasında ittifak konusunda 3’er kişiden oluşacak bir komisyon kurulacağını açıklarken, iki parti arasında oluşan ‘milli mutabakatı’ zedeleyecek açıklamalardan kaçınılmasını istedi. Milletvekillerinin büyük bölümü MHP ile ittifakı olumlu bulan görüşler dile getirirken, bazıları da “yerli ve milli” söyleminin ‘ayrıştırıcı dil’ eleştirisini gündeme getirebileceğini vurguladı. Bölge milletvekilleri, ittifak konusunun halka çok iyi anlatılması gerektiğini, aksi takdirde sıkıntı yaşanabileceğini belirtti.

AKP'li Elitaş kolunda Erdoğan imzalı, cebinde Bahçeli'nin Bozkurt'lu saatini taşıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle gruplar halinde yaptığı görüşmenin üçüncüsünü genel merkezde gerçekleştirdi. 43 milletvekiliyle bir araya gelen Erdoğan, önceki gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeyle ilgili kısa bilgi verdi. İki parti arasında “milli mutabakat” oluştuğunu kaydeden Erdoğan, bunun sadece bugün değil bundan sonra da devam etmesini istediğini söyledi. “Milli ve yerli düşünce tarzı olanlarla birlikte hareket ederiz, kapımız onlara açık” diyen Erdoğan, MHP ile ittifak konusunu değerlendirmek üzere 3’er kişiden oluşacak bir komisyon kurulacağını açıkladı. Milletvekillerinden açıklamalarına dikkat etmelerini isteyen Erdoğan, “Arkadaşlarımızın bu mutabakatı zedeleyici konuşmalardan uzak durması, her iki partinin mensuplarının genel başkanların görüşü doğrultusunda hareket etmeleri lazım. Bizi üzücü işler olmamalı. Biz onları, onlar da bizi kırmasın. En tepede mutabakat varken aşağılarda bu işlerin olmaması lazım. Nasıl ki MHP’liler, Sayın Bahçeli’nin açıklamaları doğrultusunda konuşuyorsa bizim milletvekillerimiz de benim ve parti yöneticilerinin açıklamaları çerçevesinde konuşsun” dedi.

Birçok milletvekili, oluşan mutabakatın olumlu yanlarını anlatırken, bunun bölgelerinde çok iyi bir hava yarattığını belirterek izlenimlerini aktardı. Sayıları az da olsa bazı milletvekilleri ise endişelerini dile getirdi. İki parti arasındaki ittifakın sıkıntı yaratabileceğini anlatan bir milletvekili, konunun halka çok iyi anlatması gerektiğini söyledi.

‘RP’nin hezimeti’

Bir milletvekili, 1990’lı yıllarda MHP ile ittifak yapan RP’nin bölgede hezimete uğradığını, ancak o günle bugünün karşılaştırılmasının doğru olmayacağını belirterek, “Ne MHP o günkü MHP ne de Kürtler o günkü Kürtler. Böyle bir değerlendirme yapılacaksa karşı tarafa bakılması lazım” görüşünü dile getirdi. Bir milletvekilinin, ‘yerli ve milli’ söylemine gelebilecek ‘ayrıştırıcı dil’ eleştirilerini anımsatması üzerine Erdoğan, Rabia’yı sıralayarak “Bizim kastımız bu. Buna inanan herkese kapımız açık” diye konuştu.

AKP'liler Bahçeli'ye tam güvenemiyor: Hızlı pozisyon değiştiriyor, kimin kazançlı çıktığına bakılmalı

Milletvekillerinden seçim bölgelerinde daha çok çalışmalarını isteyen Erdoğan, “Seçim bölgelerinizi ihmal etmeyin. 3 gün Ankara’daysanız 4 gün illerinizde sahada olun” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler