Gül'den AYM kararına ilk tepki, AKP'ye 'Polemiğe girmek istemiyorum' yanıtı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP'den kendisine yönelik tepkilerle ilgili olarak, "Bu konularla ilgili polemiğe girmek yakışmaz. Onun için polemiğe girmiyorum arkadaşlarla" dedi. "Gazeteciler tutuksuz yargılanmalı" diyen Gül, OHAL için, "İnşallah son kez uzatılır" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 12.01.2018 - 13:54
Abone Ol google-news

<video:903748>

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gül, Anayasa Mahkemesi'nin Mehmet Altan ve Şahin Alpay için verdiği tahliye kararı hakkında şunları söyledi: 

Özgürlük kararına 'Resmi Gazete' mazereti... Mehmet Altan ve Şahin Alpay'ın tahliye talebine ret

"Biliyorsunuz ben cumhurbaşkanıyken de ayrıldıktan sonra da gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını hem adalet hem de Türkiye’nin imajı açısından doğru olduğunu hep söylemişimdir. Bugünde o görüşteyim. Yargılama yine devam eder ama gazetecilerin, yazarların, çizerlerin tutuksuz olması kanaatini her zaman söyledim" diye konuştu.

Binali Yıldırım'dan AYM'nin kararına ilişkin açıklama

"HER ŞEY ORTADA"

Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'lilerden kendisi hakkında yapılan açıklamalarla ilgili, "Bu konularla ilgili polemiğe girmek bana yakışmaz. Dolayısıyla her şey zaten ortada, herkes birbirini biliyor, polemiğe girmek istemiyorum arkadaşlarla" dedi. 

Abdullah Gül, gazetecilerin "Kırgın mısınız?" sorusuna ise yanıt vermedi.

OHAL'İN UZATILMASI 

"OHAL'in son defa Meclis'e sevk edildiği kanaatindeyim. İnşallah son kez uzatılır. Tekrar reformcu bir Türkiye olduğunu göstermesi, ekonomi, dış ilişkiler itibariyle çok doğru olacağına inanıyorum. Çok olağanüstü bir dönem yaşadı Türkiye, kontrol altına almak için gerekliydi ama artık her şeyin normalleştirilmesi Türkiye için çok büyük iyilik olur"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler