Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Yener'in 'sucuk partisi' fiyaskoyla sonuçlandı

Tepkilerin odağındaki müdürün sucuk partisine gelen olmadı. Çıkan haberlere rağmen müdür dün de okul bahçesinde sucuk partisi düzenlemekten geri durmadı. Ancak tek bir öğrenci bile ‘parti’ye katılmadı.

Yayınlanma: 12.01.2018 - 16:28
Abone Ol google-news

<video:903870>

Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından biri olan Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener, öğrencilere yönelik tehdit ve hakaret iddialarını yalanladı.

Proje okul seçilen Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde önceki gün ‘ızgara’ gerginliği çıktı. İddiaya göre okul müdürü Necati Yener, düzenlediği ızgara partisine katılmayan öğrencileri sınıflarına giderek tehdit etti. Okul Müdürü Necati Yener gazetemize konuştu.

İşte AKP'nin proje okula çevirdiği Cağaloğlu Anadolu Lisesi'ne atadığı müdür: Buranın Allah'ı benim

O cümleleri yalanladı

Yener, ‘Buranın Allah’ı benim’ cümlesini söylemediğini, çocuklara hakaret etmediğini belirterek, “Çocuklara o kelimeleri kullanan bir adam dışarıda mangalı niye yapar. Bundan önce ben çocuklara sınıf sınıf yemek yapan biriyim. 3 yıldır yaptığım şey. Bu bizim ikinci mangal partimizdir. Her sınavdan sonra.. bugün sınavlar bitti. Önceden duyurulmuş bir şey. Okul Aile Birliği ile bir limoni durum var. Zamanla kendi içinde çözülebilecek bir sorun olduğunu düşünüyorum. Söylenen cümlelerin hiçbiri benim değil. Okula teftişe gelinme sebebi Okul Aile Birliği’nin yeri değişti, onların talebi üzerine geldi. Teftişin bu olaylarla ilgisi yok” diye konuştu.

Olay’ın yaşandığı anı anlatan Yener, 11 G sınıfına girdiğini dile getirerek, “Bu sınıfa girdiğimde dersin öğretmeni ve başka öğretmenler vardı. Bu öğrencilerimiz diğer sınıfa geçerek ‘yarınki etkinliğe kimse katılmasın teftiş kurulu burada olduğu için müdür bunlara şirinlik yapıyor’. Bir, iki, üç bütün sınıfları gezince okulun müdürü olarak herhangi bir teftişten dolayı çocuklara yapmacık davranır mısınız. Öncesinde yaptık müfettişler yoktu. 2015’ten beri çocuklarla ortak yemek yapılır. Benim bunun üzerine sınıfa girip sınıfta telefonunu vermeye direnen öğrenciler vardı. O sınıf telefonları vermiyor hatta diyor ki hoş bir cümle değil ama ‘benim telefonum kaybolursa 8 bin liralık telefon’ diye. Bu zıtlaşmanın üzerine benim sinirim. Burada teftişin amacı kesinlikle medyaya yansıyanlar değil. ‘Buranın Allah’ı benim’ diyecek kadar karaktersiz, şahsiyetsiz bir adam nasıl olabilirim” dedi.

Veli: Tehdit ediyorlar

Öğrenci velisi Mine Perimkaraakım ise, “Veliye husumetten dolayı benim çocuğum kulüp üyelikleri bahane edilerek disipline verildi. Müdürün istemediği, onaylamadığı Okul Aile Birliği’ne oy veren velileriz. Bundan dolayı da bizim çocuklarımız sürekli tehdit ediliyor. Disipline veriliyor. Önceki gün yaşanan olayda işin garip tarafı müdür o hakaretleri ederken iki öğretmenin yanında olmasına rağmen biz böyle bir şey duymadık diyorlar. 23 çocuk böyle demiyor ama” dedi. Okuldan koşarak gelen bir veli ise, “Çocuğum beni aradı ağlıyordu. Ne olduğunu sordum. Çocuk ‘anne burada öğretmenler koridorda yolumuzu çeviriyorlar. Dünkü olayla ilgili biz kendi aramızda mesajlaşmıştık. Yazışmalarımızı birisi müdür yardımcısına göstermiş. Öğretmenler bizi koridorda çevirdi ‘siz cin olmadan adam mı çarpmaya kalkıyorsunuz’ dediler dedi. Çocuk salya sümük ağlıyordu” ifadelerini kullandı.

Twitter’da bot bile kiralamış!

Veli Melek Görk “Müdür 11 G sınıfına giriyor ve tehdit ediyor. ‘Siz partiyi sabote etmeyi planlıyorsunuz. Haysiyetsizsiniz..’ diye. Disipline veririm diye tehdit ediyor. Aynı günün akşamında ‘CALmüdürü görevden alınsın’ başlığı altında biz tweet atmaya başladık. Bundan haberi olan okul müdürü ya da onun çevresinden biri de ‘Cal müdürünün yanındayız’ diye başlığı açmış. Bunun altına yazı yazacak insan olmadığı için bot kiralamışlar. O tweet’leri okuduğunuzda beni anlayacaksınız. Onlardan birkaçı şöyle: ‘CalMüdürünün- Yanındayız dımbırdatmak sertelmek müzik market mumlanmak’, ‘... iniş çıkış esinlenmek diyaliz makinesi palmitin sapıtma.”

Yarkadaş: Fiyaskoyla sonuçlandı

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Yener'in sucuk partisine sadece otuz öğrencinin katılması, görevden alınması ve istifa etmesi için yeterli bir sebeptir" dedi. Yarkadaş, "AKP'li Milli Eğitim Bakanlığı, hangi cemaate teslim oldu da Müdür Necati Yener'i görevden alamıyor" diye sordu.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener'in öğrencilere uyguladığı baskı ve zulmün doruğa ulaştığını belirten Yarkadaş, "Bakan Yılmaz bu uygulamalara sessiz kalarak müdürün suç ortağı oluyor" dedi.

Müdür Necati Yener'in bugün okulda düzenlediği sucuk partisinin fiyaskoyla sonuçlandığını da belirten Yarkadaş sözlerine şöyle devam etti:

"Müdür Necati Yener, 1100 öğrenciyi sucuk partisine katılmaya zorladı ama başarılı olamadı. 1100 öğrenci için düzenlenen partiye sadece 30 öğrenci katıldı. Diğerleri ise bahçeye bile inmedi. İşte bu bile, tek başına görevden alma ve istifa için yeterli bir sebeptir. Yener'in artık Cağaloğlu Anadolu Lisesi'ni yönetebilmesi mümkün değildir."

"SUCUKLARI BİRLİKTE YEYİN"

Okul Müdürü Yener'in kızarttırdığı 1100 sucuğun elde kaldığını da belirten Yarkadaş, "Sayın Yener, O sucukları al Ankara'ya götür. Bakan Yılmaz'la birlikte yeyin" dedi.

Devletin parasının bu şekilde çarçur edildiğini vurgulayan Yarkadaş, Bakan İsmet Yılmaz'ın sessiz kalmasına da tepki gösterdi. Yarkadaş şöyle konuştu:

"Sayın Bakan, bu okulu hangi cemaat ya da tarikata teslim ettiniz de olan bitene boyun eğmek zorunda kaldınız? Öğrencilerine 'Şerefsizler, soytarılar, buranın Allah'ı benim. Yönetmelik falan tanımam' diyebilen bir müdür o koltukta nasıl oturabiliyor? Neden sessiz kalıyorsunuz? Sessiz kalarak suç ortağı oluyorsunuz. Siz, 'Okullar olmasa maarifi ne güzel yönetirdik' anlayışının temsilcisisiniz. Şimdi müdürünüzü de Ankara'ya çağırın ve sucukları birlikte yeyin. Masraflar nasıl olsa devletten çıkıyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler