TBMM ajandasındaki siyasi nüanslar... Ulusal bayramlara küçük başlıklar

TBMM Başkanlığı tarafından her yıl Meclis çalışanları ve parlamento muhabirlerine dağıtılan ve 2018 yılı dolayısıyla hazırlanan ajandada, 2017 ajandasında sönük kalan ulusul bayram duyurularında herhangi bir değişiklik yapılmaması dikkat çekti.

Yayınlanma: 13.01.2018 - 19:30
Abone Ol google-news

2017 yılında ajandanın ilk sayfalarında yer alan Atatürk portresi yerine Atatürk’ün dua ederken çekilmiş siyah beyaz bir fotoğrafı yer almıştı. Bu yıl da ajandanın girişinde Atatürk portresi yerine aynı fotoğraf kullanıldı.

Atatürk’süz 18 Mart

18 Mart sayfasında Çanakkale zaferinin mimarı Atatürk’e ilişkin hiçbir fotoğrafın yer almaması dikkat çekti. Ajandanın 23 Nisan tarihli sayfasında ise TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuklarla çekilmiş farklı fotoğraflarıyla birlikte 6 sayfalık özel bir tasarım yapıldı. Ajanda’nın 19 Mayıs tarihli sayfasında yalnızca “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”, 30 Ağustos tarihli sayfasında “Zafer Bayramı”, 29 Ekim tarihli sayfasında ise yalnızca Cumhuriyet Bayramı” yazıları yer alırken herhangi bir fotoğrafa ve özel sayfa tasarımına yer verilmemesi dikkat çekti. 2017 yılı ajandasında 15 Temmuz için toplam 4 sayfadan oluşan özel bir tasarım yer almıştı. Bu yılki ajandada 15 Temmuz’a yönelik özel tasarım 10 sayfaya çıkarıldı. 15 Temmuz’a ilişkin birçok etkinliğe katılan Kılıçdaroğlu’ndan hiç fotoğraf kullanılmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler