Seçilmesinin üzerinden 24 saat geçmeden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında PKK ve DHKP-C propagandası, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını aşağılamak, Cumhurbaşkanına hakaret suçlarından soruşturma başlatıldı.

Yayınlanma: 14.01.2018 - 18:50
Abone Ol google-news

CHP 36. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde 325 oyla seçilerek CHP İstanbul İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu hakkında havuz medyasının tetikçilerinin hedef göstermesi üzerine soruşturma başlatıldı.

Seçilmesinin üzerinden henüz 24 saat geçmeyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında PKK ve DHKP-C propagandası, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını aşağılamak, Cumhurbaşkanına hakaret suçlarından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

CHP İstanbul İl Başkanı belli oldu... İşte yeni başkanın ilk mesajı

Yandaş istiyor, soruşturma açılıyor

Yandaş Sabah'ta yer alan haberde Kaftancıoğlu'nun ,HDP'li vekillerin gözaltına alınması, 16 Temmuz sabahı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde askerlerin linç edilmesine tepki gösteren twitter paylaşımları hedef gösterildi.

Sabah gazetesinin yanı sıra Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitoğlu da 'çağrımız ses getirdi' deyip Canan Kaftancıoğlu'nu hedef gösterek şu paylaşımı yaptı:

Canan Kaftancıoğlu'nun hedef gösterilerek soruşturma açılmasına tepki yağıyor: 'Çünkü AKP en çok kadınlardan korkuyor'

Canan Kaftancıoğlu’ndan ilk açıklama

Kaftancıoğlu, soruşturma kararının ardından yaptığı ilk açıklamada “Bir doktor ve bir anneyim. Bütün yaşamımı insan hakları mücadelesine adamış biri olarak daima terörü ve terör örgütlerini lanetledim! Tüm amacım ve çalışmalarım Türkiye Cumhuriyeti devletini yüceltmek olup saraya dair eleştirilerim de bu sorumlulukladır” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler