OHAL’e karşı ortak rota... CHP'li Ağbaba: Strateji geliştireceğiz

OHAL mağdurları ve STK’ler CHP’nin forumunda çıkış yolu arayacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba sorumluluğunda gerçekleşecek OHAL’de Yeter Forumu, bugün saat 9.30’da başlayacak. Forumun sorumlusu Ağbaba, OHAL’in amacını “Türkiye’yi tek tipleştirmek, aynı şeyleri konuşan, aynı şeyleri düşünen bir toplum yaratmak” olarak tanımladı.

Yayınlanma: 14.01.2018 - 22:39
Abone Ol google-news

CHP, bugün Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da açılış konuşmasını yapacağı OHAL’de Yeter Forumu düzenliyor. Sivil toplum kuruluşu ve sendikaların temsilcileri, akademisyenler ve gazetecilerin katılacağı forumun sonunda ise ortak bildiri yayımlanacak. Foruma, ihraç edilen akademisyenler, Gündem Çocuk, ÇHD gibi kapatılan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve KHK düzenlemesiyle çifte standarda maruz kalan taşeron işçiler davet edildi.

Buluşma bugün

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba sorumluluğunda gerçekleşecek OHAL’de Yeter Forumu, bugün saat 9.30’da başlayacak. Kılıçdaroğlu’nun açış konuşmasını yapacağı forumun “Yargıda OHAL” başlıklı ilk oturumunda, Murat Yılmaz, Orhan Gazi Ertekin, Ayşe Sarısu Pehlivan, Duygu Köksal, Ekrem Demiröz konuşacak. Oturumu Turgut Kazan yönetecek. Rıza Türmen’in yöneteceği “Akademide ve Sivil Toplumda OHAL” oturumunda Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Fatma Bostan Ünsal, Prof. Dr. Ayşen Uysal, Öztürk Türkdoğan ve Canan Güllü söz alacak. “Emekte OHAL” başlıklı üçüncü forumu Raşit Tükel yönetecek. Kani Beko, Mehmet Bozgeyik, Mehmet Balık, Emin Koramaz ve Veli Saçılık konuşacak. Gazetemiz Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yöneteceği son oturum olan “Medyada OHAL”de ise Gökçer Tahincioğlu, Gökmen Ulu, Nevşin Mengü, Güngör Arslan konuşacak. Tüm gün devam edecek forumun sonunda ise ortak bir sonuç bildirgesi yayımlanacak.

Taşeron işçiler de var

Foruma, Barış isteyen akademisyenler gibi ihraç edilen akademisyenler, Gündem Çocuk, ÇHD gibi kapatılan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın aileleri foruma davet edildi.

Son KHK ile kadroya alınma ihtimalleri daha da azaltılarak mağdur edilen binlerce taşeron işçinin durumu da forumda konuşulacak. CHP yönetimi, konuya özel olarak eğildiği için, binlerce mağdur taşeron işçisini de foruma davet etti.

‘Strateji geliştireceğiz’

Forumun sorumlusu Ağbaba, OHAL’in amacını “Türkiye’yi tek tipleştirmek, aynı şeyleri konuşan, aynı şeyleri düşünen bir toplum yaratmak” olarak tanımladı. Ağbaba, “Türkiye OHAL’de referandum yaptı. OHAL ile birlikte demokrasiyi ve hukuku askıya aldılar. Taşerondan kış lastiği ve epilasyona kadar her şeyi OHAL KHK’si ile düzenlediler. 15 Temmuz’da darbeciler başarılı olsaydı onlar da muhaliflere şu an hükümetin yaptığını yapacaklardı. Demokrasi kazanımlarını kaybediyoruz. Biz de düzenlediğimiz forumla bu açılan yaraları masaya yatıracağız ve nasıl bir strateji geliştirmemiz gerektiğini tartışacağız” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler