BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Bir kanaatimiz var ama kararımız yok

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Best FM'de Ufuk Karcı ile "Konuşan Türkiye" programına katılarak gündemi değerlendirdi. Kendi Cumhurbaşkanı adaylarını çıkarıp çıkarmayacakları sorusuna, henüz yetkili kurulları toplayıp bir karar vermediklerini anlatan Destici, "Sayın Cumhurbaşkanı çıkıp aday olduğunu açıklarsa biz de ondan sonra kurullarımızı toplar ve kanaatimizi bir karara çeviririz. Şu anda bir kanaatimiz var ama kararımız yok." dedi.

Yayınlanma: 15.01.2018 - 14:15
Abone Ol google-news



Destici, 2014'te yapılan seçimde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'a destek vermemesine rağmen şu anda desteklemesinin sebebinin sorulması üzerine şunları kaydetti:

"Bunun, ülke için millet için coğrafya için daha hayırlı olacağını düşündüğüm için evet diyorum. Şu anda ülkemizin içinden geçtiği şartları yok sayamayız. Suriye'nin kuzeyinde yaşananları, AB ile ABD ile yaşanan süreci, İran'da yaşanan süreci yok sayamayız. Bütün bunların hepsini değerlendirerek karar veriyoruz. Çünkü bizde sorumluluk var."

Daha önce hep seçim yasasıyla ilgili şikayetlerde bulunduklarını anlatan Destici, önlerine şimdi bir fırsatın olduğunu, başta ana muhalefet ve diğer muhalefet partileri bundan kaçarsa samimiyetsizliklerinin ortaya çıkacağını belirtti.

"KANAATİMİZ VAR AMA KARARIMIZ YOK"

Kendi Cumhurbaşkanı adaylarını çıkarıp çıkarmayacakları sorusuna, henüz yetkili kurulları toplayıp bir karar vermediklerini anlatan Destici, "Sayın Cumhurbaşkanı çıkıp aday olduğunu açıklarsa biz de ondan sonra kurullarımızı toplar ve kanaatimizi bir karara çeviririz. Şu anda bir kanaatimiz var ama kararımız yok." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler