Afrin operasyonu anketten çıktı

Gazeteci-yazar Hasan Cemal, 2019 seçimlerini kazanmak için Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi adım adım dış maceraya itme hazırlığı içinde olduğunu belirterek, "Çünkü seçim anketleri iyi değil. Önüne konulan seçim araştırmalarında umduğunu bir türlü bulamıyor. Bu da Erdoğan'ı geriyor" diye yazdı.

Yayınlanma: 17.01.2018 - 10:59
Abone Ol google-news

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin oprasyonu için kullandığı sert ve çirkin ifadeleri değerlendiren T24 yazarı Hasan Cemal, Erdoğan'ın 2019 seçimlerini kazanabilmek adına Türkiye'yi yeni bir 'dış maceraya' hazırladığını kaydetti. Cemal, bugünkü köşesinde şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan'a yakın isim uyardı: AKP'de Kürt oyları krizi

Sandıkta bu hesap, 1 Kasım'da tutmuştu. 7 Haziran'da kaybettiği 9 puan oyu, savaş düğmesine basarak beş ay sonra geri almıştı. Görünen o ki, şimdi yine aynı tehlikeli oyunu, 'savaş oyunu'nu oynuyor. Çünkü seçim anketleri iyi değil. Önüne konulan seçim araştırmalarında umduğunu bir türlü bulamıyor. Bu da Erdoğan'ı geriyor. Gerildikçe ne yapacağını bilemiyor. Üslubu bozuluyor.
Sertleşiyor. Demin belirttiğim gibi, bu tehlikeli oyun belki seçim sandığında işe yarayabilir ama Türkiye'nin başını belaya sokar. Türkiye'yi ateşe atar, Türkiye'yi cehennem çukuruna çeker. Ama anlaşılan yeni ölümler, yeni göçler, yeni insan trajedileri Erdoğan'ın pek umurunda değil.

Cemal'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler