Evrensel gazetesi yazarı Yusuf Karataş hakim karşısında: Kayıtlar silinmiş

Evrensel Gazetesi yazarı Yusuf Karataş hakkında, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantılarındaki ortam dinlemeleri nedeniyle açılan davada, mahkemeye yazı gönderen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, konuşma kayıtlarının silindiğini bildirdi. Karataş hakkındaki adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağının sürmesine karar verildi.

Yayınlanma: 17.01.2018 - 20:56
Abone Ol google-news

Evrensel Gazetesi yazarı Yusuf Karataş hakkında “örgüt kurmak ve yönetmek” iddiasıyla 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davaya dün Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 27 Temmuz 2017 tarihinde tutuklanan ve yapılan itiraz üzerine 22 Eylül’de tahliye edilen Karataş ve avukatları duruşmaya katıldı.

Duruşmada mahkemeye gelen evraklar okundu ve dosyaya konuldu. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, mahkemeye gönderdiği yazıda, DTK soruşturması kapsamında teknik araçlarla kayıt altına alınan dinleme kayıtlarının imha edildiğini, kayıt altına alınan ses kayıtlarının bir örneğinin 2 Şubat 2014’te Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edildiği kaydetti. Daha sonra davaya ilişkin görüşünü açıklayan savcı, Karataş’tan alınan ses örneği ile ortam dinlemesi sonucu elde edilen ses kayıtlarının eşleştirilmesini istedi. Savcı ayrıca Karataş hakkında verilen adli kontrol kararı ile yurtdışı yasağının da devam etmesini istedi. Karataş, daha önce yaptığı savunmaları tekrar ederek, adli kontrol kararının kaldırılmasını istedi. Karataş’ın avukatları ise, müvekkillerinin Diyarbakır’dan başka bir şehre gitmesi gerektiğinden adli kontrol kararının kaldırılması ya da değiştirilmesini istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Karataş’tan alınan ses örneklerinin karşılaştırma yapılması için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine ve adli kontrol kararı ve yurtdışı yasağının kaldırılması yönündeki talebin reddine karar vererek, duruşmayı erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler