'Sadece Diktatör'e yasak talimatını kim verdi?

Barış Atay'ın ‘Sadece Diktatör’ isimli tiyatro oyununun Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Kadıköy'deki tüm tiyatrolarda yasaklanması Meclis gündemine de taşındı.

Yayınlanma: 20.01.2018 - 13:47
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Barış Atay'ın ‘Sadece Diktatör’ isimli tiyatro oyununun Kadıköy'de yasaklanmasını Meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması için verdiği soru önergesinde, yasaklama talimatını kimin verdiğini sordu.

Tanrıkulu'nun soru önergesi şöyle:

‘Sadece Diktatör’ isimli tiyatro oyununun Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Kadıköy'deki tüm tiyatrolarda yasaklandığı haberleri basına yansımıştır. Yasak kararında, oyunun kamu düzenini ve güvenliğini olumsuz yönde etkileyeceğinin, toplumsal huzur ve güvenliği bozabileceğinin gerekçe olarak gösterildiği yine basına yansıyan haberler arasındadır.

 Bu bağlamda;

1."Sadece Diktatör" isimli tiyatro oyunu kamu düzenini ve toplumsal huzur güvenliğini olumsuz yönde nasıl etkileyecektir?

2.Türkiye genelinde "Sadece Diktatör" isimli tiyatro oyununun engellenmesi hususunda AKP Hükümetinin bir talimatının olduğu iddiası doğru mudur?

3.Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü hangi gerekçeyle ‘Sadece Diktatör’ isimli tiyatro oyununun engellemiştir? Bu talimatı kim ve kimler vermiştir?

4. Yargı Kararına uymaması nedeniyle soruşturma açılacak mıdır?

5.Anılan tüm iddialar ile ilgili olarak kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler