Erdoğan taşeron işçilere meydan okudu: Bu tür sloganlar karşısında pes edecek bir lider değilim

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kütahya ve Uşak'ta kadro isteyen işçiler tarafından protesto edildi. İşçilerin tepkisine öfkelenen Erdoğan, "İşçilerin hepsi hakkını almıştır. Aldığını bilmeyenler, gitsin anlayanlardan öğrensin. Siz hala 10 kişi, 15 kişi anlamamışsınız. Bütün bu yaptıklarımız birilerini şımartmasın. Tayyip Erdoğan bu tür sloganlar karşısında pes edecek bir lider değildir" dedi.

Yayınlanma: 20.01.2018 - 14:03
Abone Ol google-news

<video:909265>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahaya'da partisinin il kongresi öncesi AKP'lilere hitap etti.

Rabia işaretinin ne anlama geldiğini anlatan Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirerek şunları söyledi:

Rabia'mızı anlamayanlar var. Bak Kılıçdaroğlu anlıyor mu? Anlamaz. Onun millet, bayrak,  vatan, devlet diye bir derdi yok. O PKK'lı teröristlerle el ele, kol kola varsın yürüyüş yapsın. O bu ülkede darbe yapıldığı gece, affedersiniz kaçarak Bakırköy Belediyesi'ne sığınan birisi. Biz, milletimizle beraber Atatürk Havalimanı'nda F-16'lar üzerimizden geçerken, helikopterler üzerimizde sorti yaparken, biz orada halkımızla, milletimizle beraber, el ele, omuz omuza darbeye karşı ne yapacağımızı ilgili arkadaşlarımızla beraber onun planlarını yaptık, oradan onun talimatlarını verdik. O ise televizyondan ne olduğunu ne bitiğini izliyordu. Ondan sonra da utanmadan sıkılmadın ne diyor; 'İlk önce tankların karşısına ben çıkarım' diyor. Geç geç o işi. Senin kilon bunu kaldırmaz. İşte İstanbul'a getirdiğin il başkanı ile belli oluyor nerede olduğun. Her şey ortada.

Gezi olaylarıyla sokakları karıştırmaya çalıştılar. O çok güvendikleri çapulculardan iş çıkmadı. Gerçi o zamanların işe yaramayanları şimdi partilere il başkanı yapmaya başladılar.

TAŞERON İŞÇİSİ KADRO TALEP ETTİ, ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERDİ

Erdoğan konuşmasını yaptığı esnada kadro talep eden taşeron işçileri tarafından protesto edildi. İşçilerin tepkisine öfkelenen Erdoğan, "Bu zamana kadar size ne anlatıldığını duymuyorsunuz, bilmiyorsunuz, anlamıyorsunuz. Kaç kere bunları söyledik, anlattık. Sen Karayolllarında kimin elemanısın. Devletin değil. İhale almış olan bir şirketin elemanı mısın? Bu bir. Eğer taşeron elemanıysan, şu anda taşeron kalkıyor" diye yanıt verdi.

"ABD'NİN NE DEDİĞİ ARTIK BİZİ HİÇ İLGİLENDİRMİYOR"

Erdoğan, konuşmasından sonra kongrenin yapılacağı spor salonuna geçti. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada "ABD'nin ne dediği artık bizi hiç ilgilendirmiyor. Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç operasyonu takip edecek" dedi.

ERDOĞAN'DAN İŞÇİLERE: 'ŞIMARMAYIN' - VİDEO

<video:909289>

Erdoğan konuşurken salondan "İşçilere Kadro" sloganı yükseldi. Erdoğan sloganlara sinirlenerek, "İşçilerin hepsi hakkını almıştır. 1 milyona yakın insanın şu anda kadroları verilmiştir ama siz hâlâ orada 10 kişi-15 kişi burada anlayamamışsınız.  Bütün bu yaptıklarımız birilerini şımartmasın. Kimsenin yapamadığını, cesaret edemediğini, AK Parti iktidarı olarak bizler yapmış ve 1 milyona yakın şu anda taşeron olayındaki elemanların hepsini kadrolarını vermek suretiyle iş sahibi yaptık. Ve yeni kadroları ile en azı 450-500 lira şu anda artı zam almak suretiyle 1000 liya kadar olan bir artı zam ile yollarına devam ediyorlar. Bunu da mı benim söylememi istiyorsunuz? Ne yapıldığını bilmeden, sloganik bir gençlik biz istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

TEKBİR GETİREN AKP'LİLERİ UYARDI

Erdoğan solanda tekbir getiren gençleri de uyararak, "Biz bu tür etkinliklerimizde bunları cenazedeymiş gibi yapmayalım. Neyi nerede değerlendireceğimizi çok iyi bilmemiz lazım. Ne dediğimi anlıyorsunuz değil mi?" ifadelerini kullandı.

"TAYYİP ERDOĞAN BU TÜR SLOGANLAR KARŞISINDA PES EDECEK BİR LİDER DEĞİLDİR" - ERDOĞAN'A PROTESTO ANI KAMERADA VİDEO

<video:909435>

Erdoğan daha sonra Uşak'a geldi. Partisinin il kongresi öncesi AKP'lilere hitap eden Erdoğan, burada da kadro isteyen işçiler tarafından protesto edildi. Erdoğan kadro isteyen işçilere şunları söyledi:

Artık taşeron diye bir şey kalmamıştır. Bu iş bitti. Bakın bunları açıkladım. Bütün bunlarla beraber şu anda belediylerde bitler var. KİT'ler de mi taşınıyor. O da taşerondan alınıyor. KİT'in çalışanı oluyor. Cumhurbaşkanlığı'nda taşeronlar vardı. Onları da aldık. Sloganik oyunlara gelmeyin. Hele hele anamuhalefetin oyununa gelmeyin. Tayyip Erdoğan bu tür sloganlar karşısında pes edecek bir lider değildir. Bunu da böyle bilin.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler