İstismara kılıf festivale yasak

Kız çocuklarının hamile kalmasını yasal bulan Vali, gençlik şenliğini yaptırmadı.

Yayınlanma: 20.01.2018 - 23:44
Abone Ol google-news

Şenliğin iptal edilmesi sonrasında, Erbakan Vakfı Genel Merkez Gençlik Kolları da sosyal medya hesabından açıklama yaparak “Erbakan Vakfı Genel Merkez Gençlik Kolları’nın öncülüğünde yapılan kamuoyu çalışmalarının maksadı hasıl olmuştur...” denildi. Erbakan Vakfı Gençlik Kolları, 18 Ocak’ta attığı tweet’lerde İçişleri Bakanlığı’nı ziyaret ettiklerini belirterek, “Genç Bi Şenlik rezaletinin çocuklarımız için oluşturduğu tehlikeler hakkında hazırlanan geniş kapsamlı raporu Gençlik Kolları Genel Başkanımız Muhammed Özaydın Bey’in Başkanlığı’ndaki heyet, ilk olarak İçişleri Bakanlığı Mahalli İdarelerden Sorumlu Müsteşar Yrd. Sayın Ahmet Avşar’a, akabinde de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür’ü Sn Selahattin Güven Bey’e verilmiş ve bu şenlik adı altındaki gayri ahlaki organizasyonun iptali istenmiştir” ifadeleri kullanılmıştı. Erbakan Vakfı Gençlik Kolları, görüşmelerin ardından bürokratlara kitap hediye edildiğini de yazmıştı.

Tecavüzcülerden koruyun

 CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, festival ve Barış Atay’ın oynadığı “Sadece Diktatör” adlı oyunun neden yasaklandığını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. Konuyu TBMM’ye taşıyan Yarkadaş, “500 çocuk tecavüze uğrarken soruşturulmasına bile izin vermeyen Valilik, şimdi gençleri Teoman’dan ve Manga’dan koruyor aklınca... 500 çocuğa tecavüz edilmesinden utanç duymayanların bu topluma ahlak - erdem dersi vermek hakkı da haddi de değildir. İki yüzlü ahlakınız batsın” dedi.

 Vali aynı karar farklı

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2017’nin ilk 5 ayında, 39’u Suriyeli, 38’i 15 yaşından küçük 115 çocuğun hamile olduğunu polise bildirmedi. Olay, hastanede görev yapan sosyal hizmet uzmanı Ş.İ.N.’nin çabalarıyla duyuldu. Valiliğin daha sonra başhekim hakkında soruşturma izni vermediği, durumu fark eden sosyal hizmet uzmanının da 2 kere görevinden uzaklaştırıldığı ortaya çıktı. İstanbul Valisi Vasip Şahin konuyla ilgili skandal bir açıklama yaparak “15 yaş altı gebeliklerde kanunen bildirmek zorundayız. Onların tamamı bildirilmiş. 15 yaş üstü 18 yaş altı gebeliklerde cebir, şiddet, başka türlü baskılar söz konusuysa bunların bildirimi zorunlu” demişti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler