'Genç Bİ Şenlik Sömestr'ın iptal edilmesi Meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Genç Bi Şenlik Sömestr"ın valilik tarafından saatler kala iptal edilmesini TBMM gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 23.01.2018 - 09:54
Abone Ol google-news

20 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilmesi planlanan "Genç Bi Şenlik Sömestr" valilik tarafından saatler kala iptal edilmişti.

Genç Bi Şenlik Sömestr, saatler kala iptal edildi

Erbakan Vakfı'nın şenliği hedef gösterdiğini hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

1.İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 5 aylık süreçte gelen, yaşları 18’in altında 39’u Suriyeli 115 hamile çocuğun saptanması ve Savcılığın talebiyle, Sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. A. A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. için soruşturma izni istenirken, İstanbul Valiliği, 4 Aralık 2017 tarihli yazısıyla iki görevli hakkında soruşturma izni vermezken ve Valilik yazısında, adli görevin ihmal edilmediği, görevi kötüye kullanma suçunun oluşmadığı kaydedilirken; 20 Ocak 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilecek alkol ve tütün ürünlerinin satışının olmadığı Genç Bi Şenlik'in, alkol ve tütün ürünlerinin kullanımı ile velilerin katılamayacak olması gerekçe gösterilerek iptal edilmesinin gerekçesi nedir?

2.Erbakan Vakfı Genel Merkez Gençlik Kollarının sosyal medya hesabından yaptığı, "20 Ocak 2018 Cumartesi yapılması planlanan, gençliğimizin sağlığını ve ahlakını tehdit eden 'Genç Bi Şenlik' etkinliği, İstanbul Valiliği tarafından iptal edilmiştir. Erbakan Vakfı Genel Merkez Gençlik Kolları'nın öncülüğünde yapılan kamuoyu çalışmalarının maksadı hasıl olmuştur." açıklamalar göz önüne alındığında, yaşları 18'in altında 115 hamile çocuğun yaşadığı istismarın üzerini örtercesine, Sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. A. A. ve Sosyal Hizmet Uzmanı N.D. için soruşturma izni vermeyen ve ilgili yazısında adli görevin ihmal edilmediği, görevi kötüye kullanma suçunun oluşmadığını ifade eden İstanbul Valiliği, "Genç Bi Şenlik"in gençliğin ahlakını hangi yönlerden tehdit edeceğini varsaymıştır?

3.20 Temmuz 2016 - 22 Ocak 2018 tarihleri arasında İstanbul'da ve Türkiye genelinde illere göre Valiliklerce hangi oyunlar, festivaller ve etkinlikler hangi gerekçelerle yasaklanmış ve iptal edilmiştir?

4.AKP Hükümeti tarafından muhalif görülen kişi ya da kişilerce düzenlenmek istenen etkinlik, oyun ve festivallerin Valiliklerce iptal edilmesi hususunda talimat verildiği iddiası doğru mudur?
 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler