Birleşik Haziran Hareketi'nden 'Afrin' açıklaması: Bu bir milli mesele değil iç siyaset operasyonudur

Birleşik Haziran Hareketi, Afrin operasyonuna ilişkin açıklamasında, “Savaşa hayır” dedi, operasyonun ‘milli’ bir hamle olmadığını vurgulayarak, amacın ‘iç siyaset’e yönelik olduğunu ifade etti

Yayınlanma: 23.01.2018 - 11:37
Abone Ol google-news

Birleşik Haziran Hareketi, Afrin operasyonuna ilişkin açıklamasında, “Savaşa hayır” dedi, operasyonun ‘milli’ bir hamle olmadığını vurgulayarak, amacın ‘iç siyaset’e yönelik olduğunu ifade etti

Birleşik Haziran Hareketi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile cihatçı Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) ortak düzenlediği Afrin operasyonuna yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, yaratılan savaş atmosferinin ‘AKP ve Saray iktidarının bir oyunu’ olduğu vurgulandı.

Türkiye’nin sınır güvenliğinin Suriye’de barışın sağlanmasıyla mümkün olduğunun kaydedildiği açıklamada, “Yaratılan savaş atmosferi, FETÖ’yle kurduğu işbirliği bozulduktan sonra yeni ittifak arayışlarına giren AKP ve Saray iktidarının bir oyunudur. Bu tehlikeli oyunla toplumdaki milliyetçi duygular kullanılarak, bir ‘beka sorunu’ yaratılmak istenmektedir. Saray rejimi iç politikadaki ihtiyaçlarına uygun olarak, ‘sürekli savaş’ konseptine geçmiştir. Bu konsept, süreklikleştirilmiş bir OHAL düzeniyle desteklenmektedir. Amaç Erdoğan’ı ‘başkomutan’ olarak parlatmak, ‘milli lider’ olarak cilalamak ve onun etrafında oluşan devletçi-orducu ittifakı diri tutmaktır” ifadeleri kullanıldı.

Güvenlik, emperyalist politikayla sağlanmaz

“Bu savaşa destek verenler bilmelidir ki, Afrin atağı halkın çıkarına olan ‘milli’ bir hamle değil, iç politikayı ve memleket psikolojisini Saray rejimi lehine organize etme operasyonudur” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ülkeyi açık bir savaşa sokanlar, evlatlarımızı ölüme göndererek suç işleyenler, barışı savunanları ‘yerli ve milli değiller’ diyerek ‘terörist’likle suçlayabilmektedir. ‘Milli birlik’ söylemi, ‘milli cephe’ politikasının bir uzantısıdır. Türkiye’nin sınır güvenliği, Suriye’deki iç savaşın sona ermesi ve barışın sağlanmasıyla mümkündür. Adına ‘zeytin dalı’ dense bile, sınır ötesi bir askeri operasyonla barışın yaşam bulması mümkün değildir. Barış, Suriye içinde yaşayan tüm halklara haklarının verilmesi ile; adalet ve eşitlik çerçevesinde hayata geçirilebilir. Emperyalist stratejiler ve bu stratejilere yaslanan politikalar hiçbir Ortadoğu halkının yüzünü güldüremez. Bu, akıldan hiçbir zaman çıkarılmamalıdır. Savaşa hayır! Ortadoğu’da barış; ABD, Rusya ve İran’ın Suriye’ye dönük müdahaleleri ya da AKP iktidarının ‘fetihçi’ girişimleriyle değil, halkların kendi iradeleriyle örecekleri bir geleceğin ürünü olacaktır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler