BDP’li Sakık kürsüye elinde Kuran’la çıktı

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Meclis Genel Kurulu’nda Kur’an-ı Kerim’i göstererek ’Sizi bu kutsal kitap adına temin ediyorum ki binde birini anlatmışımdır.’ dedi.

Yayınlanma: 14.11.2013 - 10:35
Abone Ol google-news
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Meclis Genel Kurulu'nda Kur'an-ı Kerim'i göstererek "Sizi bu kutsal kitap adına temin ediyorum ki binde birini anlatmışımdır. Sizi bugün vicdanınızla baş başa bırakıyorum. Öyle boş inanç yok." ifadelerini kullandı.Meclis Genel Kurulu toplandı. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığındaki toplantıda, BDP'nin "1990'lı yıllarda Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşanan katliam ve köy yakmalarının ortaya çıkarılması, hakikatlerin açığa çıkarılması" gerekçesiyle verdiği araştırma önergesi görüşülüyor.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, 'Katiller biliniyor' dedi ve Kur'an-ı Kerim'i gösterdi. "Sizi bu kutsal kitap adına temin ediyorum ki binde birini anlatmışımdır. Sizi bugün vicdanınızla baş başa bırakıyorum. Öyle boş inanç yok. Sizi bugün göreve davet ediyorum." diyen Sakık, Başbakan'ın Barzani ile yapacağı görüşmeyi hatırlattı.

ŞİVAN PERVER’E ÇAĞRIDA BULUNDU

Önemli bir görüşme olduğunu belirten Sakık, şöyle devam etti: "Yanında Şivan Perver olacak diyor. İbrahim Tatlıses olacak, düet yapacaklar. Şivan'a bir çağrım var. Bizim acılarımız var. Siz Diyarbakır'a geliyorsunuz, sen 40 yıl bu mücadeleyi sürdürdün. Bu acılar adına eğer düet yapacaksanız, Paris'te sürgünde ölen Ahmet Kaya'nın naaşı başında bir parçan vardı, bu parçayı istiyoruz, bizim acılarımız var. Bu acıların seslendirilmesi gerekir Diyarbakır sokaklarında. Bu acılardan dolayı özür dilenmeli. Şivan bunu seslendirmeli."

Sakık, daha sonra telefonundan bahsettiği şarkıyı Meclis Genel Kurulu'na dinletti.

AKP'Lİ BOSTANCI'DAN CEVAP
      
AKP Amasya Milletvekili Naci Bostancı, 3 çocuğunu dağda kaybeden anne ile 24 yıl önce oğlu şehit olan bir annenin yaşadığı duyguları aktardı. Bostancı, "Acıları yarıştırmak gibi bir amacım yok. 30 yıllık sürede ne olduğunu görebilmek için anlatıyorum. Faili meçhuller bu hikayenin bir parçası. Adalet talep ediyorsan bütünüyle adalet talep edeceksin. Sadece kendi acıların ve adalet duygundan bahsetmek yanlış. Geçmişte bu yapıldı; herkes kendi adaletini istedi. İsterdim ki o resimlerin yanına başka resimler de koysun" diye konuştu.
      
Bostancı, çözüm sürecinin arkasında en çok yaralı olan, evlatlarını kaybetmiş insanlar durduğunu dile getirdi. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de Bostancı'nın resmin bütün olarak görülmesi gerektiğini anlattığını, ancak geçmişte ülkü ocakları yöneticisi olarak yazdığı bir kitapta, kaybettiği kardeşini yazarken, sağ-sol çatışmalarında yaşananlara, 7 TİP'li öğrencinin katledilmesine değinmediğini ifade etti.
 
Aygün, köy yakılmalarına ilişkin Meclis'te çok sayıda önerge verildiğini, ancak hiçbiri ile ilgili işlem yapılamadığını söyledi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler