Erdoğan '20 şehidimiz var' dedi, 'Savaşa hayır' diyen aydınları 'hain' ilan etti

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin Harekâtına ilişkin "Mehmetçik ve ÖSO'dan 20 şehidimiz var. 7'si mehmedimiz diğerleri ÖSO'dan" dedi. 'Savaşa hayır' diyen aydınları sert sözlerle hedef alan Erdoğan, "Madem barışseversiniz, niçin bölücü terör örgütleri polislerimizi şehit ederken üç maymunu oynadınız hainler" diye konuştu.

Yayınlanma: 28.01.2018 - 12:52
Abone Ol google-news

<video:914785>

Cumhurbaşkanı TayyipErdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'e yönelik başlattığı "Zeytin Dalı Harekâtı" ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Harekât kapsamında 20 kişinin şehit olduğunu belirten Erdoğan, "7'si Mehmedimiz diğerleri ÖSO'dan" ifadesini kullandı.

TSK tarafından yapılan açıklamalarda, çatışmalarda hayatını kaybeden Türk askeri sayısının 5, ÖSO milisi sayısının ise 15 olduğu belirtilmişti.

Zeytin Dalı Harekatı'ndaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şöyle:


Zeytin Dalı harekâtı 9. gününde... Şehit sayısı 20'ye yükseldi

Bak dokuzuncu gün. Kaç kişi etkisiz hale getirildi? 484. Az önce Komutan ile görüştüm. 'Sayı kaç oldu' dedim. '484. İnşallah biraz sonra Burseya Tepesi'ni de düşüreceğiz’ dedi. Bütün bu zor şartlara rağmen Mehmedimiz yürüyor.

ERDOĞAN: BURSEYA DÜŞMEK ÜZERE - VİDEO

<video:914815>

Yahu ben karşımda Ferhatları görüyorum. Ferhat'a dağ dayanır mı? Ferhat nasıl dağları delerek Şirin’e kavuştuysa, bizim Mehmedimiz de şu anda dağları delerek evelallah maksadına ulaşmanın şu anda imtihanını veriyor.

'ÖSO VE MEHMETÇİKLERİMİZ OLMAK ÜZERE 20 ŞEHİDİMİZ VAR'

Bunlar zannediyorlardı ki Türk’ün evladı bu beş paralık teröristlerle, affedersin bu alçaklarla baş edemez. Bunlar zannediyordu ki, bu PKK’sı, DEAŞ’ı, FETÖ’sü, PYD’si bunlar yıldırır. Ne oldu? Bizim şu anda ÖSO ve Mehmetçiklerimiz olmak üzere 20 şehidimiz var. Bak 484. Daha bu iyi günleri. Bedelini ağır ödeyecekler. Zira bizim sınırlarımızı taciz edenler bunun bedelini ağır ödeyecekler.

İdlib ile sürecek. Orada da mağdur insanlarımız var. O Halep’ten kaçmak zorunda kalan mağdurlar, mazlumlar var. Hepsi şu anda yalvarıyorlar. Mehmetçik ne zaman geliyor diye. Bak Azez’dekiler Mehmetçik geldi diyorlar.

Benim karşımda bu milletin bu asil evlatları, Çorum’un yiğit evlatları, 80 milyon Türk evladı oldukça biz bu işleri aşarız. Peki ne yapacağız? Çıkmışlar şurayı şöyle böleceğiz, burayı böyle böleceğiz. Böyle bir şey yaptığınız zaman Gabar’da ne olduk? F-16 olduk. Tendürek’te ne olduk? F-16 olduk, tank olduk, top olduk bitirdik. Ve inlerine girdik inlerine. O televizyonlarda gördünüz değil mi? F-16’larımız onların inlerine nasıl giriyor. Nasıl bombaları oraya bırakıyor gördünüz. Her şeyimizle bu yoldayız.

'NEREYE KAÇARSANIZ KAÇIN ARKANIZDAYIZ'

Paralel devletmiş, terbiyesize bak. Ne işin var senin o zaman Pensilvanya’da? Ha bunun demek ki paralel devleti Pensilvanya’da. Orada kurmuş. Buna bir 400 dönüm arazi vermişler, orada işi idare ediyor. Villalar millalar orada. Nereye kaçarsanız kaçın. Arkanızdayız, kovalıyoruz sizi. Size de sesleniyorum. İçinizde varsa bu FETO’cular, bunları valiliklere emniyet teşkilatına bildirin.

Bunlar ümmeti böldüler, parçaladılar. Onun için bunları gördünüz yerde hemen yargı, savcılık bildirin. Zira bunların kahrını daha fazla çekemeyiz. Hala kendilerine göre beddua seansları yapıyorlar. Sizden zaten başka bir şey olmaz. Bugüne kadar yaptığınız beddualar tutmadı, tutmayacak. Rabbim gerçek manada Müslümanın duasını kabul eder. Müslüman sıradan bir insan değildir. Ne buyuruyor sevgili peygamberimiz “Müslüman o kimsedir ki, diğer Müslümanlar onun elinden ve dilinden emindir” Olay bu.

AYDINLARI HEDEF ALDI: HAİNLER - VİDEO

<video:914824>

Erdoğan AKP'lilere hitap etmesinin ardından partisinin Çorum İl Başkanlığı'nın 6'ncı Olağan Kongresi'nde partililere seslendi. Devletin zalime karşı acımasız mazluma karşı merhametli olduğunu ileri süren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu devlet zalime karşı acımasız, mazluma karşı da merhametli bir devlettir, merhametli bir millettir. Düne kadar 'Sırtımızı YPG'ye PYD'ye dayadık' diyerek devletimize meydan okuyan kifayetsizlerin hezimetini de şüphesiz normal karşılıyoruz. Sözde profesörler, sözde doçentler, sözde sanatçılar siz neredeydiniz ya? Siz ne vicdansızsınız. Profesör olmak doçent olmak ya da sanatçı olmak size artı bir değer mi kazandırıyor? Benim vatandaşımın canına kast edecekler, onları öldürecekler. Siz hala kalkacaksınız 'yok biz savaş istemiyoruz.Biz barış istiyoruz'. Barış, kan ile tesis edilmez. Bunlar bunu yaptılar. Madem barışseversiniz niçin bölücü örgüt mensupları ailelerinin gözü önünde polislerimizi askerlerimizi şehit ederken üç maymunu oynadınız hainler? Niye üç maymunu oynadınız? Neden öğretmenler, imamlar, sokakta yürüyen vatandaşlar, Aybüke öğretmen bir bayan öğretmen, şehit edilirken vicdansızlar niye sesiniz çıkmadı? Necmettin öğretmenimiz şehit edilirken niye sesiniz çıkmadı? Onların kanı yerde kalmayacak bunu böyle biliniz" dedi.

170’i aşkın isimden milletvekillerine mektup: ‘Savaşı durdurun’

"BARIŞ KONUSUNDA BİZİMLE YARIŞACAK BİR YİĞİT GÖREMİYORUZ"

YPG'nin elinde olan bir kişinin eşiyle telefonda görüştüğünü ve sabırlı olmasını istediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakınız dün akşam bir kardeşimizin, teröristlerin elinde olan bir kardeşimizin eşini aradım. Bana ne dedi biliyor musunuz? 'Cumhurbaşkanım eşim canlı veya şehit. Ne olur beni onlara verin, onlar eşimi bana versinler.' Bakın, eşi bana bunu söylüyor. Dedim ki, 'Bak, biz her türlü adımları atıyoruz. Elimizde bu terör örgütünden çok kişi var. Biz görüşmelerimizi yapıyoruz. Biz ne yapacak yapacak inşallah ulaşacağız. Biraz sabırlı olun.' Benim canlı veya şehit kardeşimin eşi bunu düşünürken, be ahlaksızlar, be adiler siz ne konuşuyorsunuz ya? Siz bizimle neyin pazarlığını yapıyorsunuz? Profesör olsan ne yazar, doçent olsan ne yazar, sanatçı olsan ne yazar. Siz sözde sanatçısınız. Biz burada konuşmayacağız da nerede konuşacağız? Burası sözün bittiği yerdir bu böyle bilinsin. Niçin bugüne kadar bir kez olsun bölücü örgütün evlerinden kovduğu milyonlarca Suriyeli için bir araya gelip herhangi bir açıklama yapmadınız? Biz barış konusunda, bizimle yarışa çıkabilecek bir yiğit göremiyoruz. Bunların yaptığı riyakarlıktır, sahtekarlıktır. Daha doğrusu fikri soytarılığıdır. Bunun adı teröristlere canlı kalkan olmaktır. Sözüm ona barışseverlik adı altında bölücü terör örgütüne yardakçılık yapanlar ancak bu şekilde sıfatlandırılabilir" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:
"Şu anda ey Kemal efendi, şu obüsler var ya obüsler, fırtınalar var ya fırtınalar, onlar bu ülkede yapılıyor. Şu anda namlu derken, şöyle bir lütfedersen sana bildireyim. O namlular nerede yapılıyor? Sen de istifade edersin. Sana da bir tane hediye ederler. Olur ya lazım olur bir gün. Artık İHA’sını SİHA’sını yapan bir Türkiye var. Bunu yoldaşların, kol kola dolaştıkların biliyor da sen bilemiyorsun. Partinin içindeki milletvekilin de biliyor da sen bilemiyorsun. Ve işte şu anda, bak bölgede bütün o dağlarda SİHA’larla olsun F-16’larla olsun oraları bombalıyoruz." 

"ŞEHİTLERİN 7'Sİ MEHMEDİMİZ, DİĞERLERİ ÖSO'DAN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından Amasya'ya geçti. Burada da partisinin il kongresine katılan Erdoğan, "Şu anda 484 terörist etkisiz hale getirildi. Toplamda 20 şehidimiz var. 7'si mehmedimiz diğerleri ÖSO'dan. Bu yolda kararlı yürüyeceğiz. Sözümüz var bu işi başaracağız. Afrin'e zevk için gitmedik" dedi. 

"SAVAŞA HAYIR" DİYEN AYDINLARA ÇOK SERT SÖZLERLE YÜKLENDİ

Erdoğan, 'Savaşa hayır' diyen aydınları, sanatçıları, milletvekillerini ve Türk Tabipleri Birliği'ni hedef alarak, "Bunlar aydın falan değil, bunlar mankurt sürüsüdür. Bunlar zihinlerini ideolojilerinin karşıtlarına oturtan emperyalizmin maşalarıdır." dedi. Bunlar "Savaşa Hayır" diyerek bölgenin terör örgütü tarafından işgaline 'evet' diyorlar. Onun için Amasya'dan bu güruha topunuza da 'hayır' diyoruz. Atalarımızın dediği gibi: Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler