CHP'li Havutça: Vatandaş ümitsiz olduğu için kendini yakıyor

Devamlı istikrardan bahseden AKP iktidarının sadece son 9 yılında vatandaşın 3 kattan fazla fakirleştiğini belirten CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, yaptığı yazılı açıklamada, “iktidarın vatandaşın psikolojisini bozduğunu, son dönemlerde işsizlik yüzünden bunalıma giren insanımızın kendini yakmayı göze almasının bu yaşanılan bunalımın sonucu olduğunu” ifade etti.

Yayınlanma: 29.01.2018 - 17:26
Abone Ol google-news

Ekonominin kötü olduğunu, esnafın kan ağladığını, işsizlik oranının her geçen gün arttığını, birçok şirkettin battığını, çiftçinin, köylünün, esnafın geleceğe kaygılı baktığını, vatandaşın Ülkedeki bu kötü tablodan ötürü ümitsiz olduğunu ifade eden Havutça, AKP İktidarının Ülkeyi yanlış yöneterek bu kötü gidişata zemin hazırladığını belirti.

Balıkesir'de bir yurttaş işsiz olduğu gerekçesiyle kendini yaktı... 'AKP zulmünü yoksulların öfkesi yıkacak

Ülkemizde yaşanan ekonomik krizle birlikte artan işsizliğin zor günler geçiren vatandaşın psikolojisini bozduğunu, son 15 gün içinde kendini yakan 2 vatandaşın buna bariz örnek olduğunu belirten Havutça, “Ankara’da Meclisin önünde kendini yakan Sıdkı Aydın ile bugün Balıkesir’de kendini yakan Muhterem Birgül bizlere insanımızın ekonomik zorluklara artık dayanamaz noktaya geldiği için kendini yakmayı bile göze aldığını göstermektedir” dedi.

Havutça yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki kötü ekonomik verilerle birlikte birçok şirketin batmamak için işçi çıkardığını, her ne kadarda AKP iktidarı ekonomik kriz yok dese de göstergelerle, esnafın aynı şeyi söylemediğini ifade etti.

Havutça, “Ülkemizde yaşanmakta olan ekonomik krizle beraber 2008 yılından buyana Türk lirası dolar karşısında 3 kattan fazla değer kaybetti. Gelinen nokta itibariyle yabancı şirketler ülkemizde yaşanan ekonomik krizi nedeniyle varlıklarını satarak Türkiye’yi terk etmek için hazırlıklarına çoktan başladı.

16 yıllık AKP İktidarında; refahtan, huzurdan, adaletten, özgürlükten, demokrasiden söz etmek mümkün değildir.

2008 yılında 1,17 lira olan dolar,

2017 yılında 3,9 lira ile zirve yapmıştır.

Bu rakamlara göre sadece son 9 yılda AKP’nin yanlış politikaları sonucu her vatandaşımız 3 kattan fazla fakirleşti” diyen Havutça, “AKP iktidarı Ülkeyi yanlış yöneterek bu kötü gidişata zemin hazırlamaya devam etmektedir” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler