CHP'li Mehmet Tüm: Abdi İpekçi'yi katleden anlayış, bugün de gazetecileri hedef alıyor

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, tutuklu Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarını gündeme taşıdı.

Yayınlanma: 01.02.2018 - 17:03
Abone Ol google-news

<video:917806>

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, TBMM Genel Kurulu’nda Abdi İpekçi’nin katledişinin 39. yıldönümü hakkında yaptığı konuşmada, tutuklu Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarını gündeme taşıdı.

CHP’li Mehmet Tüm Meclis’te yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 “Bugün, Milliyet gazetesi başyazarı, cumhuriyetçi, aydın ve cesur yazar Abdi İpekçi'nin hain bir saldırı sonucu katledilişinin 39'uncu yıl dönümü.

 Uğur Mumcu bu katliam sonrası bir yazısında “ 'Abdi İpekçi niçin öldü?' diye sormayın, yarınlar için, yarınların özgürce yaşanması için öldü.” demişti. Otuz dokuz yıl önce Abdi İpekçi'yi katleden anlayış ne yazık ki bugün de aynı şekilde, özgür yarınları savunan gazetecileri hedef almaya devam etmektedir.

Cumhuriyet gazetesi çalışanları Murat Sabuncu, Akın Atalay, Ahmet Şık da yaklaşık beşyüz gündür hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutsak edilmektedir. Bu baskı ve korku politikalarına karşı, ne olursa olsun, gazeteciler, Abdi İpekçi'den, Uğur Mumcu'dan, Metin Göktepe'den aldıkları ilhamla halkın gerçeklerini yazmaya devam edecektir. Bu vesileyle, Abdi İpekçi'yi, katledilişinin 39'uncu yılında tekrar saygı ve özlemle anıyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon