Devlet Bahçeli: TSK ve ÖSO arasındaki işbirliğinin devamı elimizdedir

TSK ile ÖSO arasındaki işbirliğini savunan MHP lideri Devlet Bahçeli, "TSK ve ÖSO arasındaki işbirliği ve koordinasyonun devamı elzemdir, yararlıdır" dedi.

Yayınlanma: 04.02.2018 - 22:35
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’nin Özgür Suriye Ordusuna yönelik eleştirilerine sert tepki göstererek, “TSK ve ÖSO arasındaki işbirliği ve koordinasyonun devamı elzemdir, yararlıdır. CHP, HDP’yle askerlerimizin mücadele azmini sekteye uğratmanın çabası içerisindedir. Mehmetçiğe doğrudan söz söylemeye korkanlar ÖSO üzerinden sinsi bir oyun tezgâhlamaktadır” dedi.

1923 toplu açılış ve temel atma töreni için gittiği Mersin’de konuşan Bahçeli, özetle şunları kaydetti:

Suriye’nin bütünlüğünün korunması esas: Dört parçalı sözde Kürdistan’ı hayata geçirmeyi planlayan küresel vandallık, Irak işgali ile başlattığı süreci Suriye’deki iç savaş ortamıyla ilerletmek, yaygınlaştırmak istedi. Bu çerçevede Afrin’deki PKK/PYD ve IŞİD terör örgütlerine yönelik olarak başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı yerindedir. Bu harekâtta Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması esastır. İster Fırat Nehri’nin doğusu olsun, isterse batısı; PKK/PYD nerde bulunursa bulunsun canidir, katildir, haindir, şiddetle cezalandırılmalıdır.

ÖSO ile işbirliği elzemdir: ÖSO, Suriye’de Mehmetçikle omuz omuza çarpışan, terör örgütlerine göz açtırmayan, varlık gayesi açık olan bir oluşumdur. Türkiye’nin sağladığı imkânlar ve ÖSO’nun gösterdiği kararlılık sebebiyle ülkelerinden ayrılan çok sayıdaki Suriyeli, kendi vatanlarını müdafaa için muhkem bir tavır almışlardır. TSK ve ÖSO arasındaki işbirliği ve koordinasyonun devamı elzemdir, yararlıdır.

ÖSO üzerinden sinsi oyun: Ancak bugün kimi çevreler bu durumdan memnuniyetsizdir. Karanlık odaklar korku ve kaygıya kapılmışlardır. Bunun yanında CHP’nin bu odaklarla yan yana gelmesi, Türkiye hasımlarıyla yanak yanağa vermesi utanç vesikasıdır. Mehmetçik ve ÖSO arasındaki uyumu bozarak Suriye’de Türkiye’nin azim ve iradesini kırmaya çalışanlara sözcülük görevi belli ki CHP’ye düşmüştür. Şimdilerde CHP, TSK’nin sınır ötesi harekâtını sulandırabilmek gayesiyle ÖSO’yu karalamaktadır. Bunların asıl rahatsızlığı Suriye’nin kuzeyindeki PKK/PYD’li teröristlerin köşeye sıkışması, kapana kıstırılmasıdır. Asıl niyet Zeytin Dalı Harekâtı’nın zayıflatılmasıdır.

Maskeli PYD’li mazbatalı YPG’lidir: Bu hainliği yapacak kadar gözü dönenler ne yazık ki kendilerine CHP’de yer bulmuşlardır. ÖSO’ya terörist yakıştırması yapan CHP zihniyeti, yakın geçmişte PKK’nin Suriye’deki uzantısı PYD/ YPG’nin terör örgütü olmadığını iddia ediyordu. Şimdi de bir CHP milletvekili kalkmış, utanmadan, yüzü kızarmadan PYD’yi aklamaya çabalamıştır. Neymiş, PYD’nin terör örgütü olup olmadığına dair değerlendirme yapacak istihbarı bir bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değillermiş. HDP’liler PYD’ye, YPG’ye sırtını dayamışlardı, CHP’liler de yakasını kaptırmış, iradelerini kiraya vermişlerdir. PYD’ye terör örgütü diyemeyen bizim nazarımızda maskeli PYD’li, mazbatalı YPG’lidir.

Tabipler Birliği işgalden kurtarılmalı: Hele bir de Tabipler Birliği adıyla bilinen bir yapı vardır ki hıyanetin bir ucunda da bunlar tutmuştur. Savaşın bir halk sağlığı olduğu iddiasıyla Afrin’deki meşru harekâtı zedelemeye yeltenen bir kötürüm birlik, şimdiye kadar terörizmin aşağılık eylemlerine sessiz kalmıştır. Tabipler Birliği’nin vatansever ellere geçmesi konusunda gereken neyse yapılmalı, işgalden kurtarılması sağlanmalıdır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler