Gözaltındaki 8 TTB yöneticisi serbest: Her koşulda barıştan yana olmayı sürdüreceğiz

Gözaltındaki TTB Merkez Konsey üyesi 8 hekim adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. TBB Başkanı Raşit Tükel, "Her koşulda barıştan yana olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Yayınlanma: 05.02.2018 - 14:13
Abone Ol google-news

<video:920389>

 

Afrin harekâtına karşı “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı bildiri yayımlayan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı (TTB) Raşit Tükel’in arasında bulunduğu 8 doktor, 6 günlük gözaltının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme 8 doktoru adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. TTB Merkez Konseyi’nin 11 üyesi, Zeytin Dalı operasyonuna karşı yayımladıkları barış bildirisi nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla geçen hafta salı günü “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlarından gözaltına alınmışlardı. Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade vermeyi reddeden hekimlerden 4’ü geçen cuma günü adliyede savcı tarafından sorgulandıktan sonra adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştı.

Aynı sorular

İşlemleri tamamlanmayan TTB Başkanı Raşit Tükel ve merkez konseyi üyeleri Selma Güngör, Hande Arpat, Taner Gören, Funda Obuz, Yaşar Ulutaş, Bülent Nazım Yılmaz ve Sezai Berber  bugün öğlen saatlerinde Ankara Adliyesi’ne çıkarıldı. TTB yöneticilerine, PKK/PYD ile irtibatları olup olmadıkları, Afrin harekâtı hakkında ne düşündükleri, PKK’nin eylemleri hakkında neden benzer tepkiler göstermedikleri soruldu. Hekimler ise tüm suçlamaları reddetti

Adliye büyük bir kalabalık karşıladı: "Her koşulda barıştan yana olmayı sürdüreceğiz"

Çok sayıda sivil toplum örgütü yöneticisi ve milletvekili gözaltındakilere destek için adliyeye geldi. KESK Başkanı Aysun Gezen, TMMOB Başkanı Emin Koramaz, DİSK Başkanı Kani Beko, İHD Başkanı Öztürk Türkdağan, KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, SES Başkanı İbrahim Kara, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder dikkat çeken isimler oldu. Mahkemenin adli kontrol şartıyla serbest bırakma kararı sonrasında adliye’de büyük sevinç vardı. TTB Başkanı Raşit Tükel adliye önünde yaptığı açıklamada, "Her koşulda barıştan yana olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Chomsky: Kaygılıyım

ABD’li dilbilimci Noam Chomsky, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Mahkemenin adli kontrol şartıyla serbest bırakma kararı öncesinde TTB, Chomsky’nin mesajını Twitter hesabından paylaştı. Chomsky, “Söz konusu şoke edici gelişmeleri büyük bir kaygı içinde izliyorum. Türkiye’nin askeri eylemlerini ve onların yol açtığı acı verici sonuçları protesto eden Türk Tabipleri Birliği’ni ve diğerlerini korumak için her türlü önlem alınmalı, bu eylemlerin sonlanmasını sağlamaya yönelik tüm çabaları desteklenmelidir” dedi.

Yarkadaş: Hekimlere yedi gün eziyet edildi
 
 CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TTB yöneticilerinin tam yedi gündür eziyet gördüğünü ve yanlıştan dönüldüğünü söyledi.
 
Ankara Adliyesi'nden serbest bırakılan sekiz hekimi, meslektaşları ile milletvekilleri karşıladı. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Ali Şeker, Mehmet Göker ve Orhan Sarıbal ile HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp ile Sırrı Süreyya Önder ve Mithat Sancar da doktorların serbest kalma sevincine ortak oldu.
 
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Meslek ilkelerine ve Hipokrat yeminine bağlı kaldıkları için gözaltına alınan doktorların suç işlemediğini iktidar da yargı da anladı ve yanlıştan dönüldü.Doktorlara tam yedi gündür saçma sapan bir suçlama yüzünden eziyet ediliyor. Doktorlar politikacılar gibi düşünmek zorunda değildir. Umarım bir daha hiç kimse böyle saçma bir soruşturma yüzünden bu muameleye maruz kalmaz." dedi.

<video:920520>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler