HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'nun milletvekilliği düşürüldü

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'nun milletvekilliği düşürüldü. HDP’de milletvekilliği düşürülenlerin sayısı 7’ye çıktı.

Yayınlanma: 06.02.2018 - 17:22
Abone Ol google-news

Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'ya “örgüt propagandası”ndan 3 yıl 9 ay 10 gün, “il idaresi kanununa ayrılık” suçundan ise 10 ay hapis cezası verilmişti. Encu'nun milletvekilliği 'kesinleşmiş hapis cezası' gerekçesiyle Meclis Genel Kurulu'nda düşürüldü.

HDP'NİN 7 MİLLETTEVEKİLİNİN VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLMÜŞ OLDU

Encu’nun milletvekilliğinin düşürülmesiyle birlikte vekilliği düşürülen HDP’lilerin sayısı 7’ye yükseldi. Encu’nun vekilliğinin düşürülmesinin ardından 1 Kasım seçimleri sonrasında Meclis’te 59 olan HDP’li milletvekili sayısı 52’ye düştü. Encu gibi HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Nursel Aydoğan ve Besime Konca’nın vekillikleri haklarında kesinleşmiş cezalar gerekçesiyle düşürülmüştü. Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk ve Leyla Zana’nın ise vekillikleri “devamsızlık” gerekçesiyle düşürülmüştü. 

 ERTUĞRUL KÜRKÇÜ'DEN AÇIKLAMA

HDP'li Ertuğrul Kürkçü de Encü'nün vekilliğinin düşürülmesinin ardından Twitter hesabından açıklama yayınladı. Kürkçü "Roboski’nin yiğit genci Ferhat Encü kardeşlerinin hesabını sormaktan asla geri durmayışının bedelini ödedi. Mazbatası bizdedir, o artık her dönem vekilimiz... " dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon