Cezaevinde ‘hasta’ olanın vay haline: 845 tutukluya 1 doktor

CHP PM üyesi ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye'deki cezaevi kapasitesinin üzerinde yaklaşık 27 bin tutuklu ve hükümlünün bulunduğunu söyledi. Cezaevlerinde 845 mahpusa bir doktor düştüğüne dikkat çeken İlgezdi, “Türkiye bu ayıba son vermeli” dedi.

Yayınlanma: 08.02.2018 - 14:08
Abone Ol google-news

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun bugünkü toplantısına katılan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün komisyonla paylaştığı verileri sosyal medyadan duyurdu.

İlgezdi şunları ifade etti:

“TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü'nün yaptığı açıklamaya göre bugün itibariyle cezaevlerindeki toplam mahkum sayısı 235 bin 888. Mevcut cezaevi kapasitesinin üzerinde yaklaşık 27 bin mahkum var.

235 bin 888 mahkumun 179 bini adli mahkum. Çocuk mahkum sayısı: 2 bin 949. Kadın mahkum sayısı: 9 bin 700. Annesiyle birlikte cezaevinde kalan çocuk sayısı yaklaşık 650 iken, gebe mahkum sayısı ise 45 olarak açıklandı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü'nün açıklamasına göre "140 cezaevi inşaatı devam ederken, 40 inşaatın bu sene sonunda tamamlanacak." Ayrıca genel müdürün açıklamasına göre "daha modern cezaevleri" yapıyorlarmış!

Cezaevlerinde toplam doktor sayısı 279 iken sadece 8 doktor kadrolu olarak görev yapmaktadır. Yani 235 bin 888 mahkum için görev yapan sadece 279 doktor diğer bir ifadeyle 845 mahkuma bir doktor bakıyor!

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu toplantısında Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü'nün yaptığı açıklamaya göre bugün itibariyle cezaevlerindeki toplam mahkum sayısı 235 bin 888. Mevcut cezaevi kapasitesinin üzerinde yaklaşık 27 bin mahkum var.”

CHP İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda PM üyesi olan İlgezdi, ceza ve tutukevlerindeki sıkıntılarla ilgili ayrıntılı bir rapor hazırlandığını da belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler