Mahir Ünal: Haberleri izleyen bu millet çirkin işlerden başka bir şey yapmıyor sanır

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Ana haber programlarını 30 dakika izleyin, zannedersiniz ki bu millet, hırsızlıktan, tacizden, bu millet çocuk istismarından, çirkin işlerden başka sanki hiçbir şey yapmıyor" dedi.

Yayınlanma: 09.02.2018 - 17:23
Abone Ol google-news

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. AKP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı, saat 15.45'te başladı. Sona eren toplantının ardından AKP Sözcüsü Mahir Ünal açıklama yaptı. AKP Sözcüsü Mahir Ünal'ın açıklamalarından satır başları:

"ÖSO tartışmalarına CHP devam ediyor. Aklı selim bir ses yükseldi. Dursun Çiçek. Bir taraftan PYD'yi terör örgütü kabul etmek için istihbarat raporları isteyen, diğer taraftan Zeytin Dalı Harekatı'nı sorunlu hale getirmek için ÖSO üzerinden bir terör algısı oluşturmaya çalışan bir CHP var karşımızda. Uluslararası camiada, PYD/PKK'nın dostları ile aynı dili kullanan bir durumla karşı karşıyayız.

CHP'nin son 3 yıldan beri kullandığı temel argümanlardan birisi de Türkiye'nin DEAŞ mücadelesiydi. Biz Rakka'da PYD ile DEAŞ'ın ilişkisini de ortaya koymuştuk. Özellikle Rakka, Afrin, Deyr Ez Zor'da 400 DEAŞ'lının PYD'nin serbest bırakıtığı, Türkiye'ye karşı savaşmak için serbest bıraktığı bilgisi de teyit edilmiş. Sizlerle paylaşmak istiyorum. Amerika'nın tezini de çürüten bir ifade.

Yezidi halkının büyük çoğunluğunun örgüt saflarına katılmayı kabul etmediği, baskıya dayanamayanların da bölgeden kaçtıkları teyit edilmiş. Uluslararası kurumların PYD'nin baskısını ve infazlarını da gündemine almalarını buradan ısrarla tavsiye ediyoruz.

UYUM YASALARI

Uyum yasaları komisyonları, 5 komisyon olarak çalışmaya devam ediyor. Milli Mutabakat Komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Seçim kanununun bir gereği olarak, 1 yıl önce düzenlenmesi gereken yasalarla ilgili çalışmalar sürüyor. Yüzde 10 barajının korunması hususunda mutabakat oluştu.

"YEREL SEÇİM TEK ZARF, TEK SANDIK ÜSTÜNDEN YAPILACAK"

Seçim pusulası konusunda partilerin asıl maksadı olan, kurumsal kimliğini korumak, oylarının belli olmasını sağlayacak şekilde çalışmamız da devam ediyor. Yerel seçimlerde tek zarf tek sandık üzerinden yapılacak seçimler. Bunu da bir bilgi olarak sizlerle paylaşayım. Meclis'e ilk olarak yerel seçimlerle ilgili düzenlemeyi göndereceğiz.

Bugün aynı şekilde İstanbul İl Başkanımız görevinden ayrıldığını açıkladı. Hizmetlerinden dolayı sayın Selim Temurci'ye teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yeni İl Başkanımız sayın Bayram Şenocak Bey'e de muvaffakiyetler diliyoruz. Şu ana kadar 42 il ve 835 ilçede kongrelerimiz tamamlandı. Nisan ayına kadar da bütün kongrelerimizi tamamlamayı planlıyoruz. Büyük Kongre de 12 Eylül 2018'de düşünüyoruz. 

Sayın Temel Karamollaoğlu'nun yaptığı ziyareti sizinle paylaşayım. Uyum yasalarına ilişkin bazı tekliflerini yazılı olarak sundular. Türkiye'nin temel meselelerinin konuşulduğu bir görüşme şeklinde cereyan etti. İttifak konusunda herhangi bir zemin oluşturacak bir değerlendirme yapılmadı. 

AB İLE VİZE SERBESTİSİ 

Bu teklif rutin dışı bir teklif değil. AB ile sürdürülen ilişkiler çerçevesinde süreç içerisinde yapılması gereken bir başvurudan ibaret. TBMM'ye gelmesini beklediğimiz bir düzenleme yok. 

ABD İLE MÜNBİÇ GERİLİMİ 

Türkiye için tehdit oluşturan, bu neresi olursa olsun bizim için terör kaynağı neresiyse bunu yok etme kararlılığımız milletimize verdiğimiz sözün gereğidir. Bizim muhatabımız ABD'li bir general değil siyasettir. Önümüzdeki Dışişleri ve Savunma Bakanları gelecek. Bizim için dikkate alınması gereken bu görüşmelerin sonucudur."

"HABERLERİ İZLEYEN BU MİLLET ÇİRKİN İŞLERDEN BAŞKA BİR ŞEY YAPMIYOR SANIR"

Partisinin Elbistan ilçe teşkilatında da konuşma yapa Ünal, "Şimdi birilerinin milletin itibarına saldırdığına dikkati çeken Ünal, "Ana haber programlarını 30 dakika izleyin, zannedersiniz ki bu millet, hırsızlıktan, tacizden, bu millet çocuk istismarından, çirkin işlerden başka sanki hiçbir şey yapmıyor gibi yarım saat içerisinde ne hale gelirsiniz? Kendinizden ve milletinizden nefret eder hale gelirsiniz. Peki niye yapıyorlar bunu? Uyuyan dev uyandı şimdi onun öz güvenine saldırıyorlar. Onun erdemlerine, onun ferasetine, onun cesaretine saldırıyorlar. Biz bunun farkındayız. Bunun farkında olacağız. Sakın ola ki bu kahraman milletle ilgili asla bir şek ve şüphe oluşmasına müsaade etmeyin" diye konuştu.

Ünal, insanlık tarihinde olmayan büyük bir kahramanlığı itibarsızlaştırmak için 15 Temmuz'a kontrollü darbe denildiğini belirterek, "15 Temmuz gecesi sokağa çıkan o kahramanları itibarsızlaştırmak için CHP milletvekilinin söylediği sözü milletimiz çok iyi hatırlıyor." dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler