Revizyonda koltuğunu kaybedecek ilk iki isim!

Kabine revizyonuna hazırlanan Başbakan Erdoğan’ın Suat Kılıç’ın ismini çizdiği kulislerde konuşulurken, ilginç bir iddia gündeme geldi. Gidenler en son gelenler olacak!

Yayınlanma: 14.11.2013 - 13:11
Abone Ol google-news
Başbakan Erdoğan'ın bir kaç gün içinde kabinede bir revizyon yapacağı söylentileri artık sadece Başkent kulislerinde değil, AKP grubunda da dillendirilmeye başlandı. Kimileri şimdiden kırmızı plaka hayali kurmaya başlarken, koltuğunu kaybedecek isimler için ise 'kabine toto' oyunu çoktan başladı bile.
 
İLK SIRADA SUAT KILIÇ VAR DERKEN...
Kabine revizyonunun gündeme geldiği ilk günden bu yanda 'gidecek bakanlar' listesinin ilk sırasında her zaman Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın adı geçti. Özellikle 2020 Olimpiyatlarının kaybedilmesinin ardından "Sevinenler kına yaksın" şeklindeki çıkışıyla şimşekleri üzerine çeken Kılıç'ın ilk revizyonda koltuğunu kaybedeceği konuşuluyordu.
 
Ancak Habertürk yazarı Güntay Şimşek'in bugünkü yazısında 'gidecek bakanlar' listesinde Suat Kılıç'tan önce iki bakanın ismi geçiyor. O isimler ise son kabine revizyonunda Bakanlar Kurulu'na giren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Başbakan Erdoğan'ın 'Hocam' diye hitap ettiği Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı!
 
İşte Güntay Şimşek'in hem başkent hem AKP kulislerini hareketlendiren o yazısı..
 
Kabineye yeni Bakanlar geliyor!
 
Bakanların bazıları 3 dönem, bazıları ise yorgunluk sınırına takıldı!
 
"Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yakın bir zaman dilimi içinde, kasım sonu aralık başı gibi değişecek" sözlerini önemli bir kaynaktan duyunca şaşırdım. Zira Milli Eğitim Bakanı Avcı, kabinenin en yeni isimlerinden birisi; neden değişsin? Ama değişecekmiş. "Hatta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da değişebilir. Şu an Bakırköy'de kurduğu ofisten Edirne'nin mahalli seçimlerde AK Parti adına, başarılı olması için ciddi çaba sarf ediyor." Fakat kabinedeki revizyon sadece Avcı ve Müezzinoğlu'yla sınırlı olmayacakmış. Önemli sayıda bakan, yerini yeni isimlere bırakacakmış.
 
Başbakan Erdoğan, seçim sürecine tek yönlü olarak bakmıyormuş. Hem mahalli hem de genel seçimlere, yeni isimlerle ve yeni kabineyle gitmek istiyormuş. Her iki seçimde de başarılı işlere imza atacağına inandığı kişilerden kabineyi oluşturacakmış. Önemli kaynağım anlatmaya devam ediyor;
 
"İlk önce 3 dönem engeline takılan bakanlar, yerini yeni isimlere devredecek. Çünkü bazıları zaten çeşitli yerlerden belediye başkan adayı olacağı için ayrılacak. Ayrıca bazı isimlerin de yorulduğuna ve önümüzdeki dönemde verimli olamayacağına inanılıyor."
 
Kabinede son değişiklik, bu senenin ocak ayında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptıkları görüşmenin ardından gerçekleşmiş, İçişleri Bakanlığı'na İdris Naim Şahin'in yerine Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Ertuğrul Günay'ın yerine Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'na Ömer Dinçer'in yerine Nabi Avcı ve Sağlık Bakanlığı'na Recep Akdağ'ın yerine Mehmet Müezzinoğlu getirilmişti. Ancak bu defaki revizyonda yenilenen bakanlık sayısı çok daha fazla olacakmış. Merakla bekleyeceğiz, sayılı günler hızlı geçer.
 
BAŞÖRTÜLÜ BAKAN BEKLENİYOR
Güntay Şimşek'in iddiası böyle... Öte yandan son düzenleme ile kadın milletvekillerinin TBMM'ye başörtüsü ile girilebilmesinin önünün açılmasının ardından Meclis çalışmalarına başörtüsü ile katılmayabaşlayan AKP'li 5 kadın milletvekilinden birinin de Bakanlar Kurulu'na girmesi bekleniyor.
 
AKP'li vekiller Sevde Beyazıt Kaçar, Nurcan Dalbudak, Gönül Şahkulubey ve Gülay Samancı, TBMM Genel Kurulu'na başörtüsü ile giren milletvekilleri oldular. AKP Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik de daha sonra bu isimlere katıldı.
 
Bu beş isimden birinin ilk revizyonda kabineye girmesibeklenirken, başörtülü kadın bakanın Aile ve Sosyal Politikalr Bakanı Fatma Şahin'in koltuğuna oturup oturmayacağı damerak ediliyor. Şahin'in hem teşkilatta sevilen bir isim olması hem de Emine Erdoğan'a yakınlığı nedeniyle koltuğunu koruyacağı da başkent kulislerinde konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler