Bahçeli'den İlker Başbuğ'a: Siyasi hesaplar yaptığımızı söyleyenler karaktersizdir

MHP lideri Devlet Bahçeli, Afrin Harekâtı'nın siyasete alet edilmesini eleştiren eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a çok sert tepki göstererek, "PKK'ya laf etmeyenler neyden gocunmuşlardır? Askerlerimiz operasyondayken PYD'ye selam gönderip, cesaretlendirip, tek söz etmeyenlerin maksadı nedir?" dedi.

Yayınlanma: 13.02.2018 - 10:41
Abone Ol google-news

<video:925466>

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Afrin Harekâtı'nda şehit düşen askerin emekli ikramiyesi ve arabasına haciz konulması için talepte bulunulduğunu hatırlatan Bahçeli, "Afrin şehidimize haciz konulması için girişimde bulunulmasını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Buna teşebüs edenler hukukun yüz karasıdır. Bunların cezalandırılmaları şühedaya karşı görevdir. Şehide haciz millete ihanettir" dedi.

"BENİM SÖZÜMLE ALAY EDENLER ŞEHİTLERİMİZE LAF SÖYLEYİN DE ALNINIZI KARIŞLAYALIM"


Geçen hafta, Meclis'teki grup toplantısında söylediği "Gerekirse Afrin'e ben de giderim" sözleriyle alay edenlere de ser ifadelerle yüklenen Bahçeli şöyle konuştu:

Bir şehidimizin babası, Şehit Piyade Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan’ın babasını şu sözlerle teselli etmiştir: ‘Allah ordumuza, devletimize güç versin. Allah kahraman ordumuza karada, havada musaffed etsin. Anasız olur, babasız olur, evlatsız da oluyormuş ama vatansız olunmaz.’ Şehit Yunus Emre Doğan’ın babası da evladının ardından ‘Senin görevini ben tamamlayacağım. O dağlara ben gideceğim’ diyerek zalime, haine, Türk düşmanlarına adeta meydan okumuştur. Geçen haftaki grup toplantımızda söylediğim, ‘Gerekirse Afrin’e ben de giderim, taşıdığım canı seve seve veririm’ sözünü diline dolayanlar, alaya alanlar, istismara kalkanlar, hadi bu muhteşem duruşa bir şey söyleyin de görelim. Siyasete tutunmuş kripto PYD’liler, demokrat kisveli PKK muhipleri, fırsat kollayan gizli FETÖ hayranları, yüreğiniz yetiyorsa, aklınız kesiyorsa, şehitlerimize laf söyleyin de alnınızı karışlayalım, dünyayı size dar ve zindan edelim. İhtiyaç hasıl olursa Afrin’e giderim dedim, baktım ki sözde en hızlı demokrasi bezirganları PYD’ye zırh oldular. İçimizden devşiren küçük bir azınlık YPG’nin kuyruğuna takıldı. Bu sözlerimden birileri rahatsız oldu, adeta kabus gördü. Çıkışımdan, terör bloğunun hazımsızlık yaşayacağını beklerken, tepki CHP ‘den, İP’den ve yedeklerinden sıra sıra geldi. Haine mesaj verdim, yankısı iş birlikçilerden duyuldu. Afrin’e operasyona katılan, bu vatan için toprağa düşen tüm kahraman askerlerimiz benim öz ve öz evladımdır. Evlatlarımla birlikte aynı cephede yer almayacağım da kiminle alacağım? Gerekirse onlarla omuz omuza vermekten, aynı sipere girmekten en ufak tereddüt göstermeyeceğim. Dün Kerkük için 5 bin Bozkurt hazır dedim. Bugün de aynısını tekrar ediyorum. Yüz binlerce Bozkurt Afrin için hazırdır”

İLKER BAŞBUĞ'A SERT SÖZLER

Afrin Harekâtı'nın siyasete alet edilmesini eleştiren eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a tepki gösteren Bahçeli, " Partimizin Afrin üzerinden siyasi hesaplar yaptığını söyleyenler karaktersizdir. Neymiş, Zeytin Dalı Harekâtı siyasete alet edilmemeliymiş. Bunu söyleyen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuş'a sormak lazım. Afrin'i siyasete alet edenler kimlerdir? Kimi kastediyorsun? PKK'ya laf etmeyenler neyden gocunmuşlardır?  Askerlerimiz operasyondayken PYD'ye selam gönderip, cesaretlendirip, tek söz etmeyenlerin maksadı nedir? Siyaset beka mücadelesini konuşmayacaktır da neyi konuşacak? Kuş ve böcek türlerinden mi bahsedelim?" diye konuştu.

"HERKES AYAĞINI DENK ALSIN"

Bahçeli şöyle devam etti:

PKK'lı, PYD'li teröristlere bazı ülkelerin danışmanlık hizmeti verdiği ayan beyan ortaya çıkmaktadır. Türkiye Afrin'de yedi düvele karşı adı konmamış bir savaş halindedir. ABD burnumuzun dibinde her türlü oyunu oynamaktadır. Mehmetçik Afrin'e terör tehdidini yok etmek için girmiştir. PKK/PYD terör örgütüne verilen desteğe son verilmelidir. Verilen silahlar toplanmalıdır. Herkes ayağını denk alsın. Kimse Türk milletine Menbiç'ten parmak sallamaya kalkmasın. Cenk bizim için düğün günüdür. Vatanımızı böldürmeyeceğimizi hala anlamayanlar varsa alayınızı şaşkına çeviririz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler