Başbakan Binali Yıldırım'dan HDP'ye tepki: Çözüm, çözüm, çözüm yok kardeşim

Münih Konferansı için Almanya'da bulunan Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Güneydoğu’dan fazla Kürt nüfusu var İstanbul’da. Kürt vatandaşlarımız benim başımın tacı. Çözüm, çözüm, çözüm yok kardeşim. Çözüm, bu kanlı terör örgütünü bu ülke topraklarından atmak" dedi.

Yayınlanma: 17.02.2018 - 09:35
Abone Ol google-news


Binali Yıldırım, ABD Savunma Bakanı Mattis'in açıklamalarına karşılık olarak, "Bunların kendi içlerinde bir uyum yok. İstihbarat komisyonu raporları diyor ki; bu YPG, PKK’nın Suriye şubesidir. Savunma Bakanı çıkmış diyor ki; ‘Bunları birbirine vurduracağız.’ Herhalde bizi hiçbir şeyden anlamıyor sanıyorlar ya da ne yaptıklarından haberleri yok. Amerikan yönetiminin iradesini ortaya koymasının zamanıdır" ifadelerini kullandı.

"HDP; PKK, PYD, YPG terör örgütü olarak kabul etmezse muhattap almayız"

Hürriyet'ten Hande Fırat'ın haberine göre Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, "HDP ile niye muhatap olacağız, neyi temsil ediyor?" dedi. Yıldırım HDP'nin, PKK, PYD, YPG'nin açıkça kanlı bir terör örügütüdür demediğini belirterek, "Böyle bir tutum içine girmezse bizim muhatap alıp almamamızın bir önemi yok, millet muhatap almaz. Orada ölüm kalım mücadelesi veriyoruz, şehitlerimiz var" diye konuştu. Yıldırım, "HDP siyaset yapacaksa adam gibi diyecek ki; bu ülkenin toprak bütünlüğü ile problemim yok" ifadesini kullandı.

İstanbul'da dün yargılanmasına devam edilen eski HDP eşgenel başkanı Selahattin Demirtaş hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım şunları kaydetti:

"Çözüm, çözüm çözüm yok kardeşim"

"Bir ara cici çocuk çıkarttılar, parlattılar marlattılar bazı medya organlarında ama gerçek niyetlerini daha sonra gördük. Onlara çok şans verildi. Hiç kimse buradaki sorunların çözümü için bölgenin sesine kulak verilmedi diyemez. Bölge niye HDP’nin oluyormuş? Güneydoğu’dan fazla Kürt nüfusu var İstanbul’da. Kürt vatandaşlarımız benim başımın tacı. Çözüm, çözüm, çözüm yok kardeşim. Çözüm, bu kanlı terör örgütünü bu ülke topraklarından atmak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler